Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklarımız iskoçya'ya gidecek!

"Disney'in 'Brave- Cesur' adlı yeni animasyon filminde 'Merida' karakterini Beren Saat seslendirdi..."
Dün yayınlanmış, klasik bir magazin haberi spotu okudunuz. Halbuki bu filmin arkasında ders alınacak ilham verici bir öykü var...
'Brave', 70'i aşkın ülkede olduğu gibi Türkiye'de de 7 Eylül'de gösterime girecek.
Çocuklu aileler salonlara koşacak, hatta içlerinden bazıları bu animasyonun öyküsünün geçtiği İskoçya'ya tatile gidecek!
Filmi izleyen çocuklarda ise, büyüdüklerinde herhangi bir sohbette 'İskoçya' denince bilinçaltında 'Brave' filmi canlanacak ve bu ülkeye dair hep pozitif düşüncelere sahip olacaklar.
Bu kehanetlerimin gerçekleşeceğinden eminim, çünkü 'Brave' tamamen İskoçya'nın hayrına programlanmış bir proje. Tabii bunu müthiş keyifli bir öykünün etrafında anlatıyor.
Elin oğlu animasyonlarda ülkelerinin reklamını bile yapıyor, hem de çocuklara!

İMAJ İÇİN ÇİZGİ FİLME YATIRIM
Gelmek istediğim nokta ülke tanıtımlarındaki yeni taktikler...
İskoçya hükümeti 'Brave'in yapımcısına tam 7 milyon pound vermiş. "Alın bu parayı güle güle kullanın. Yeter ki, animasyonun öyküsü bizim topraklarda geçsin" demiş.
Film vizyona girdikten sonra, her yıl 140 milyon pound ekstra turizm geliri bekliyor İskoçya. Bir de 'Brave' filmiyle özdeşleşecek Disneyland kuracaklarmış.
İskoçya'da ne var? Çayır çimen, müthiş deniz manzaralı kayalıklar, bir de İskoç viskisi!
Peki İskoçya'ya dair kafanızdaki imaj ne?
'Cesur Yürek'in ülkesi'...
Bakın özgürlük deyince aklıma ilk İskoçya geldi! 'Özgürlük' kelimesinden daha güzel bir imaj olabilir mi? Şimdi bir de çocuklar için 'Merida' geliyor...
İşte budur vizyon, bu dar saksıyı çalıştırmak!
Tarih bizde, kazmayı nereye vursan tarih fışkırıyor. Doğal güzellikler, eşsiz kıyılar, yeşillikler, dört mevsiminin en kralı bizde var.
Peki, biz ne yapıyoruz? Tülin Şahin'in simit yerken çekilmiş fotoğrafıyla yabancıları Türkiye'ye davet ediyoruz! Billboard'lara "Welcome to paradise" falan yazdırıyoruz işte.
İnsanlar artık denizin, kumun yanında kendisine ilham verecek öykü ve imaj da istiyor. Onların da kralı bizde ama anlatacak adam ve vizyon yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA