Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Spor notu: Kuyt neden çok koşuyor?

Dirk Kuyt için bundan daha iyi bir başlangıç olmazdı: 5 maçta 5 gol... Çabuk, zeki, pasları ve futbol bilgisi müthiş! Ama Türk futbolseverleri en çok etkileyen özelliği 32 yaşındaki olmasına rağmen bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi.
Ünlü futbol yazarı Simon Kuper, Kuyt'ın bu özelliğini doğduğu yere de bağlıyor: "Katwijk'te taze balık, süt ve batı rüzgarlarıyla tüm çocuklar birer Dirk Kuyt'tır... Dünyanın en iyi futbolcuları orada yetişmiyordu. Kuyt da doğuştan yetenekli değildi. Çok çalışırlar; disiplinli bir yerdir...
Çoğu golcü enerjisini gol için saklar, Kuyt ise kanatlara koşar, kendi yarı sahasında rakiplerle mücadele eder. Bir savunma oyuncusundan daha iyi savunmacı, bir kanat oyuncusundan daha fazla asistçi."
Tamam, verimli topraklarda büyümüş, çalışkan ama bu kadar da çok koşulmaz ki! Başka bir nedeni olmalı! İngiltere'de çıkan bir röportajında "Bir forvet oyuncususun ancak neden bu kadar koşuyorsun?" diye sorulmuş. İşte Kuyt'ın yanıtı:
"Çocukken babam saatlerce balık temizlemekle uğraşırdı ve çok az bir para kazanarak eve dönerdi. Ben hayatımda en sevdiğim işi yapıyorum ve bana milyon dolarlar veriyorlar. Neden daha fazla koşmayayım ki?"
Genç futbolcular, Kuyt'ın verdiği bu hayat dersini bir kağıda yazıp, duvara assın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA