Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Öğretmenler neden mutsuz?

Her öğretmenler gününde, "Öğretmenlik kutsaldır" edebiyatı yapılır ve öğretmenler kaderlerine terk edilir. Sonra da her yıl üniversite sınavlarında sıfır çeken öğrencilerin sayısı neden yükseliyor ve neden yabancı dil öğretemiyoruz diye yakınır dururuz.
Daha önce de yazdım: Eğitimdeki temel sorunlardan biri disiplinsizlik ve küskün öğretmenlerin yeterince inisiyatif almamaları! İnisiyatif almamada ekonomik boyut da önemli.
Biz evde iki çocuğu idare edemeyip ülkeyi yabancı bakıcı cennetine çevirirken; öğretmenlerden hem düşük maaşla hayatta kalmalarını, hem de kalabalık sınıflarda disiplini sağlayıp iyi nesiller yetiştirmelerini bekliyoruz.
Türkiye'de 15 yıllık bir öğretmen, ek ders ücreti dahil yılda ortalama 14 bin 725 dolar alırken ekonomik krizle çöken Yunanistan'da bile öğretmen maaşı 34 bin 200 dolar!
Yapılan bütün araştırmalar, öğretmenlerin hayat standartları yükseldikçe eğitim kalitesinin arttığını gösteriyor. Bizde ise öğretmenler hayatta kalma mücadelesi veriyor, çoğu ek iş yapıyor. Bir de üstüne ailesinden, çocuklarından ayrı kalıyor. Yazık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA