Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Öğretmenlerin de ailesi var

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "Her yıl 50 bin öğretmen eş durumundan tayin oluyor. Talepler genelde Batı'ya olduğundan, Doğu'da öğretmen açığı oluşuyor. Artık yılda bir kez tayin yapılacak" dedi ve öğretmenlerin cephesinde kıyamet koptu!
Elbette Dinçer'in haklı olduğu noktalar var; Doğu'da öğretmen açığı fazla, bu yıl 4+4+4 sistemine geçileceği için bu açık daha da artacak.
Ancak Dinçer'in çözüm projesi büyük bir haksızlığa neden olacak.
Bir kere eğitimcilerin eş durumundan tayin sayısı Dinçer'in açıkladığı gibi 50 bin değilmiş.
Örneğin eğitimciler, 2011 Ağustos'ta 17 bin, 2011 Şubat'ta ise 11 bin, 2012 Ocak'ta ise 7 bin öğretmene eş durumundan tayin yapıldığını açıkladılar.
Öğretmenlerden gelen yüzlerce e-mail'den sadece şu yorumu okumak bile yeterli:
"Binlerce öğretmen eşinden çocuklarından ayrı nasıl eğitim öğretime katkıda bulunacak? Benim biri beş yaşında, diğeri 10 aylık iki çocuğum var. Hangisini bırakayım da gideyim görev yerime? Hangisini ayırayım babasından? Çok büyük bir çıkmazdayız. Aile bütünlüğünü koruma altına almış olan anayasamıza karşı oluşmuş bir durum değil midir bu?"

ÖĞRETMENLERİ ŞIMARTIN
Öğretmenlik zaten zor, özveriyle yapılan bir meslek. Eşinden, çocuklarından koparılmış bir öğretmenden öğrenciye ne hayır gelir Allah aşkına!
Bırakın öğretmenleri küstürmeyi, ailelerinden ayırmayı... Aksine hayat standartlarını yükseltip, şımartmalıyız onları. Eğitimde reformu ve kaliteyi yükseltmeyi öğretmenleri eşinden çocuğundan ayırıp, küstürerek mi yapacağız?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA