Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Adını Seda Koydum: TV 8'in yolu

Seda Sayan'ın TV 8'e transfer olduğu haberleri üzerine "Bu transfer hatalı, kan uyuşmazlığı yaşanır" diye yazacaktım ama reyting sonuçlarını da beklemeyi tercih ettim.
Dün, Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu, "Reytinglerin sultanı (Sayan) ilk 100'e giremedi. Konuklar bomba, Seda eğlenceli ve stüdyo şıkır şıkır ama sonuç yok! Neden böyle olduğunu kimse anlamış değil..." diye yazmış.
Nedeni belli aslında!
TV 8, bu yıl atağa kalkacağının sinyalini daha yaz başında vermişti. Kanal; 'Telegol' ve Seda Sayan transferleri ile 'Trophy Türk' yarışmasına çok para harcadı ama şu ana kadar karşılığını alamadı. Alması da zor...
TV 8'in yaptığı, tıpkı 'takım oyuncusu'ndan çok flaş oyuncuları transfer eden Beşiktaş'ın yaptığına benziyor!
Ayrıca bu transferlerin çoğu, TV8'in açıldığı günden beri oluşturduğu kanal imajıyla örtüşmüyor da!

TV 8'İN KİTLESİ FARKLI
TV 8'in kaliteden ödün vermeyen, ölçülü yayını seven ve reyting uğrununa 'sululuk yapılmasına' prim vermeyen kemikleşmiş bir izleyici kitlesi vardı.
Ama bir yandan da TV 8'in bu izleyici kitlesiyle, kanala para kazandıracak bir reytinge ulaşması da zordu. Özellikle de RTÜK'ün reklam kuşaklarının sürelerini azaltmasından sonra!
Koskoca Doğuş Grubu bile RTÜK'ün bu kararından sonra, tematik kanallara ağırlık vermekten vazgeçip Star TV'yi satın aldı!
Yani bir yandan TV 8 yönetiminin de yapacağı fazla bir şey yoktu! Sonuçta ya reyting için ellerinden geleni yapacaklardı ya da 'prestij kanalı' olmayı sürdürüp kendilerini reklam verenlerin insafına bırakacaklardı.
Türkiye'de prestij kanalı olarak kalıp da reklam almak gerçekten çok ama çok zor bir iş!
Yani sonuç olarak TV 8'in hamlesi doğruydu ancak yanlış ata oynadılar! 'Trophy Türk' yarışmasıyla, TV 8 izleyicisi arasında ciddi bir kan uyuşmazlığı var!

SAYAN İÇİN OYUN BİTTİ
Seda Sayan'ın ise devri çoktan kapandı. Kanal D'den ayrıldığı süreçte, reytinglerde büyük düşüş yaşıyordu. Canlı yayınlarda konuklara pusu kurmalar ve danışıklı- dövüşlü kavga çıkarmalar bile programı kurtarmaya yetmedi!
Her program formatının ve yıldızın belli bir dönemi var. Eski 'magazin dinozorlarını' ya da şöhret için her türlü şebekliği yapmaya hazır yeni yetmeleri ağırlamanın ya da "Canlarım ciğerlerim benim" edebiyatı yapmanın devri çoktan kapandı.
Artık ev kadınları da boş muhabbet istemiyor, format ve inandırıcı sunucu istiyor.
Bunun en güzel örneği de Müge Anlı! Seda Sayan için ne yazık ki oyun çoktan bitti! TV 8'in hatası da bu gerçeği görmemesiydi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA