Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Karadayı sinema filmi gibiydi

'Karadayı' bu yılın en iddialı dizisiydi. Yeni diziler arasında en çok 'Karadayı'nın konuşulması beklentileri artırmıştı ve dizi de daha ilk bölümde büyük oranda beklentileri karşıladı.
TV sektörünün lideri AY Yapım, yine özenli bir işe imza atmış. 'Karadayı'nın logosundaki 'ı' harfinin hapishane kapısı gibi açılması bile bu özenin göstergesi.
Dönem dizisi çekmek her zaman zordur, hele İstanbul gibi tarihi mekanları talan edilmiş bir şehirde... Yine de mekan ve kostüm tasarımlarında bir iki küçük hata dışında temiz bir iş çıkarılmış. 70'lerin Türkiye'sini dizinin her karesinde hissediyorsunuz.
Senaryonun en güzel tarafı, her izleyiciyi kendine çekecek yan öyküler barındırması. İsteyen baba 'Nazif Kara'nın "Kasabın önünden geçmeyelim, borcu vardı bana. Belli ki sıkışık, bile bile kendimizi göstermiş gibi olmayalım" benzeri, her biri özlü söz kıvamında diyalogları içerisinde hem kabadayılık raconuna hem de dürüst baba figürüne takılıp gidebilir. Ya da 'Mahir' (Kenan İmirzalıoğlu) karakteriyle yer yer 'Ezel'i de hatırlayarak, adalet peşinde koşan bir oğlun büyük mücadelesine kendini kaptırabilir.

OYUNCULUKLAR MÜTHİŞ
Aşk cephesinde yaşananların ise özellikle kadın izleyicilerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. İlerleyen bölümlerde 'Mahir', 'Feride' (Bergüzar Korel) ve 'Ayten' (Melike İpek Yalova) üçgeninde heyecanlı gelişmeler yaşanacağa benziyor. Dizinin siyasi boyutu da var!
'Nazif Kara'nın ısrarla vurguladığı "Geciken adalet, adalet değildir" sözü dizinin ilk bölümünün sloganıydı adeta. Tabii günümüze yaptığı gönderme açısından daha da değer kazandı bu slogan!
Kısacası dizinin izleyici kitlesi çok geniş bir yelpazeye yayılacak gibi duruyor.
Karadayı'nın en büyük avantajı ise dev oyuncu kadrosu ve bu kadrodan çıkan müthiş oyunculuklar. Sadece Çetin Tekindor ve Kenan İmirzalıoğlu için bile izlenir. Dizinin kötü adam kadrosu da övgüyü hak ediyor özelikle de Atsız Karaduman'ın performansı.
Beni en çok etkileyen ise ilk bölümün iki saate yakın bir süre sinema filmi gibi akıp gitmesi!
Dizinin ilk bölümde TOTAL'de dördüncü olması da şaşırtmasın. Bu tarz büyük diziler gazı birden köklemez; ilk bölümde karakterlerini, ana öyküyü tanıtır sonra da uzun yolda farkı açar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA