Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkün golfle imtihanı

"Sabah toplantısından sonra spor müdürümüz Nezih Alkış'la sohbet ettim... Futbol konuşuyorduk tabii ki... Ben ona aniden, önceden hiçbir uyarıda bulunmadan 'Spor servisinde golf üzerine yazacak uzman var mı?' diye sordum.
Onun vücudu bu soruyu algılamayı reddeder gibiydi. Aramızda aniden büyük bir kara delik oluşmuş gibiydi... O, ağzını açmadan ben fikir akışına devam ettim; 'Tiger Woods hakkında bir yazı yazılmasını isteyecektim de...' İşte o an, onun inme geçireceğini sandım. Kısmi felç geçiriyordu zaten çünkü oturmak zorunda kaldı ama konuşabiliyordu.
'Spor sayfalarında mı yayınlanacak?' diye sordu. 'Evet' deseydim o an ölebilirdi.
Yanından ayrılırken yarı finalin ertesi günü sürmanşetten 'Tiger Woods'u versek sadece ne olur?' diye bir düşüncedeydim... Bunun düşüncesinin bile benim tamamen çıldırdığımı gösterdiğini düşünenler de yok değil..."

TARİHİ KAFA
Serdar Turgut, Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeniyken; 18 Ağustos 2010 tarihinde yazdığı yazıdan bir bölüm okudunuz!
Nezih Abi'yi tanıyanlar bu yazıya elbette daha çok güldüler. Yazının tamamı ise tam bir Serdar Turgut mizah klasiği...
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun; Tiger Woods'un yanında, Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a kafa atması çok konuşuldu.
Ağaoğlu da yaşananları güzel özetlemiş: "Messi, penaltı atışı yaparken altı pasa girip fotoğraf çekme şansı var mı? Yok. Dolayısıyla Woods; o vuruşu yaparken, seyirci nasıl sükunetle izliyorsa, basın mensuplarının da aynı sükunetle izlemesi gerekiyordu... Arada itiş kakış oldu. Tabii ki hoş olmadı.
Ama Woods'un sopasından çıkan top, bir insanın başına gelerek hayati tehlike yaşatsa biz dünyaya rezil olacaktık! Böyle bir olay oldu Türkiye'ye ben rezil oldum."
Nezih Abi 2010'da o Tiger Woods yazısını yazsaydı bir şeyler değişir miydi bilmiyorum ama Ağaoğlu'nun Woods'un yanında muhabire kafa atması, golf sporu için küçük, bizim için ise çok büyük bir adım pardon kafa darbesi oldu!
Bu olay Türk halkının gerçek anlamda golf sporuyla tanışması olarak tarihe geçmeli!
En azından artık muhabirlerimiz bir golf müsabakasını nasıl izlemesi gerektiğini öğrendiler. Gerisi de gelir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA