Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Portakal geri alınır mı?

Radikal'den Şenay Aydemir, müthiş bir habere imza atıp bu yıl Altın Portakal'da 'En İyi Film' başta olmak üzere birçok ödül alan 'Güzelliğin On Par' Etmez'in, Karlovy Vary Film Festivali'nde Avusturya adına yarıştığını ortaya çıkardı.
Daha da kötüsü yapıtın bir Türk filmi olup olmadığı bile tartışılıyor çünkü Kültür Bakanlığı, filmi Türk yapımı olarak kabul etmiyor.

BİRİ ŞİKAYET ETSE...
Festivali düzenleyen AKSAV; yine bu yıl Kültür Bakanlığı'na danışıp yabancı yapım olduğunu öğrenince 'Kuma' filmini festivale sokmamıştı. Ancak 'Güzelliğin On Par' Etmez' için Kültür Bakanlığı'na bir başvuruları olmamış.
Daha da kötüsü Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Mesut Cem Erkul; filmin Avusturya yapımı ve yönetmeni Hüseyin Tabak'ın da Avusturya vatandaşı olduğu konusunda AKSAV'ı uyarmış.
AKSAV'dan yetkililer ise kendi yaptıkları değerlendirmeyle filmin Türk yapımı olduğuna karar vermişler.
Hüseyin Tabak'ın çifte vatandaş olduğu da konuşuluyor! AKSAV, Tabak'ın pasaportunu bile daha kamuoyuna göstermedi.
Peki, şimdi ne olacak? Bugün, festivale katılan diğer filmlerden herhangi bir yapımcı dava açsa; mahkemenin bilirkişi tayin edeceği kurum Kültür Bakanlığı olacak.

BÖYLE GARİPLİK YOK!
Kültür Bakanlığı'nın sinemadan sorumlu en yetkili ismi Erkul da ısrarla "Türk filmi değil" diyor.
Ee mahkeme açıldı ve ödüller geri alındı; o zaman ne olacak?
Altın Portakal, Altın Portakal olalı böyle bir gariplik görmedi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA