Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yazın 'hit' şarkısı neydi?

Var mı hemen aklınıza gelen, yaza damgasını vurmuş yerli bir şarkı?
Ajda Pekkan'ın 'Ben Yanmışım'ı için "Yazın hit şarkısı olacak" dendi, olmadı. Çünkü söyleyenler, yazanlar bile buna inanmamıştı.
Tarkan'ın 'Aşk Gitti Bizden'i belki de bu yazın en iyisiydi, medyadan çok övgü almıştı ama o da sokaklara sahillere taşamadı, 'hit' olmadı.
'Ben Buraya Çıplak Geldim' ise sadece bir Nil Karaibrahimgil şarkısıydı. İlginç sözleri, eğlenceli müziği 'hit' olmasına yetmedi! Yaz şarkılarının değişmez ismi Demet Akalın'ın 'Rota'sı da tutmadı.
Kısacası 2012 yazını 'hit' şarkısız kapattık. 'Hit' şarkı da çıkmıyorsa, müzik piyasasındaki çöküşün büyüklüğünü siz düşünün artık...

PRODÜKTÖR KALMADI
Eski şarkıları cover'lama furyası da bitti. Önüne gelen nostaljiden nemalanınca, cover'layacak şarkı da kalmadı. Açık hava konserlerini de sadece Sezen Aksu, Ajda Pekkan gibi eski isimler dolduruyor. Rock müziği bu değerlendirmenin dışında tutarsak eğer krizden az etkilenen bir Tarkan, bir de Kenan Doğulu var galiba!
Hep internete ve korsan CD satışına bahane bulunuyordu. Bence asıl neden, adam gibi işini yapan müzik prodüktörlerinin de kalmaması. Eskiden iyi şarkı bulmak, albümün çatısını oluşturmak prodüktörün işiydi. Şimdi sanatçı şarkılarını toplayıp prodüktör peşinde koşuyor. Çömez şarkıcılarda ise durum daha vahim, sağlam bir şarkıları olsa bile, albüm çıkarmak için üstüne para vermek zorundalar.
Prodüktörlük konser mekanı ve sponsor bulmak değildir, albüm yapmaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA