Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Laz uşağı Kürtçe konuştu

'Benim İçin Üzülme'nin, çok iddialı bir dizi olduğu konuşuluyordu; ben de izlediğimde hak verdim.
Artık birçok büyük bütçeli dizinin ilk bölümü, aynı bir sinema filmi gibi çekiliyor. 'Benim İçin Üzülme'nin ilk bölümü de, rahatlıkla sinemalarda gösterilebilir. İşte diziyle ilgili ilk izlenimlerim:
Mahsun Kırmızıgül, artık rüştünü ispat etmiş bir sinema ve dizi yönetmeni. Asıl hüneri de yazdığı çarpıcı öyküleri, sağlam dramatik olay örgüsü içerisinde sunmak. Oyuncu kadrosu ve mekan hazırlıklarını da çok iyi yapıyor. 'Benim İçin Üzülme'de usta ya da çaylak her oyuncu, rolüne tam oturmuş.
Rüçhan Çalışkur, Necmettin Çobanoğlu ve Ünal Silver gibi usta oyuncuların yanı sıra Tansel Öngel, Çağlar Ertuğrul ve Fulya Zenginer gibi genç oyuncular da rollerinin hakkını vermiş. İlk bölümün sürprizi ise bence Uğur Güneş... Bu genç oyuncuyu yakında çok konuşacağız.
Görüntüler harika. Kırmızıgül, para harcamaktan hiç kaçınmamış! Hopa'nın çay bahçeleri, Karadeniz'in hırçın suları ve Kars'ın bozkırları 'flycam' kamerayla çekilmiş. Kartpostal estetiğinde müthiş kareler sizleri bekliyor.

BU DİZİ ÇOK KONUŞULACAK!
Öyküye gelince; Karadenizli iki köklü ailenin oğulları Niyazi ve Harun, Karadeniz'e mevsimlik işçi olarak gelen Kürt güzeli Buke'ye aşık oluyor. Ayrıca sürpriz bir delikanlı daha var! Dizideki aşk öyküsü; sınıfsal, ırksal ve duygusal her türlü entrikaya açık. Özellikle kadın izleyicileri kendisine çekeceğe benziyor.
Dizi sadece bir aşk öyküsünden ibaret değil, birçok yan öykü zaman içerisinde öne çıkacak. Yani dizi daha ilk bölümden uzun soluklu olduğunu gösteriyor.
Mahsun Kırmızıgül, daha önceki yapımlarında kendi kökeninden öyküleri çok iyi anlatmıştı. Bu dizide, Karadeniz kültürünü detaylı bir şekilde anlatması beni çok şaşırttı. Demek ki dersini çok iyi çalışmış.
Dizideki en anlamlı sahne ise bence balıkçı Laz uşağının Kürtçe ve Kürt kızının da Lazca birbirlerine "Seni seviyorum" demeleriydi. Bir de Kürt kızının babasının "Hiçbir töre benim kızımdan daha önemli değildir" lafı kayıtlara geçmeli! Gerek Kürt, gerekse Türk cephesinde ırkçı söylemlerin yükselişe geçtiği bir dönemde, Kırmızıgül dizisinde çok ama çok yerinde ve anlamlı mesajlar veriyor.
Bu akşam saat 20.00'de atv'de ekrana gelecek dizinin ilk 20-25 dakikası karakter ve mekan tanıtımlarıyla geçiyor ama sakın ekrandan ayrılmayın çünkü ilk bölüm müthiş bir finalle bitiyor.
Bu diziyi daha çok konuşacağız!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA