Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nihat'ın futboldaki başarısı!

Nihat Doğan'ın Büyükderespor'a teknik direktör olması, medyanın yeni gırgır konusu oldu ama ünlü türkücünün performansı çok da kötü değilmiş!
Bu bilgiyi, Türkiye'de amatör ligleri takip eden, en yetkili gazeteci Efkan Bucak'tan öğrendim.
Radikal muhabiri Bucak'a göre; Nihat'ın taktik anlamda çok fazla bir bilgisi yokmuş, futbol terimlerini kullanarak taktik veremiyormuş. Karşı takımdan futbolcuları bile tanımıyormuş; "Şu 7 numara iyi, onu tutun" falan diyormuş ancak Nihat teknik direktör olduktan sonra, Büyükderespor yükselişe geçmiş.
Bu sezon Nihat'tan önce sıfır çeken takım, üç maçta 5 puan toplamış.

TERİM EKOLÜ
Şimdi diyeceksiniz ki, "Taktik bilmiyor, rakip futbolcuları tanımıyor, nasıl 5 puan toplar?" Toplar, çünkü Nihat Doğan da Fatih Terim ekolünden geliyor. Soyunma odasında futbolcuları acayip gaza getiriyormuş.
E içi boş da olsa damardan konuşmak Nihat'ın işi!
Kısacası Bucak, kötünün iyisi olarak değerlendirmekte fayda gördüğü Nihat'ın takıma hava getirdiğine inanıyor. Gazetecilerin gelip fotoğraflarını çekmeleri bile Büyükderesporlu gençler için tarihi bir olaymış!
Bu arada, Büyükderespor'da eski Galatasaraylı Evren Turhan da oynuyormuş. Evren maksat spor olsun diye takılıyormuş; Nihat'a da sahip çıkar herhalde!
Öte yandan; Nihat'ın son maçta atılma olayı da şöyle gelişmiş: Nihat maçın başında sürekli hakeme itiraz ediyormuş.
Hakem de "Hocam itirazlarınızda ölçüyü abartmayınız" demiş. Nihat da hakem arkasını döner dönmez, "Atabiliyorsan at!" demiş ve atılmış.

BAŞARI ÖYKÜSÜ
E yeşil sahada racon kesmek TV'de atıp tutmaya benzemiyor!
Peki, Nihat teknik direktör olmasaydı, İstanbul 1. Amatör Lig 3. Grup'ta Büyükderespor diye bir takım olduğundan haberdar olacak mıydık? Medyada gündeme gelmek de bir başarı öyküsüdür.
Hele ki sadece Süper Lig'le yatıp kalkan bir spor medyası olmasına rağmen, amatör ligden bir takımın haber olması daha da büyük başarıdır.
En azından Büyükderespor futbolcuları önemsendiklerini hissettiler. Daha da ilginci; Nihat sayesinde amatör liglerin halini de öğrenmiş olduk. Büyükderespor'un Nihat'tan önce teknik direktörünün olmadığını biliyor muydunuz?
Maçlara hocasız çıkıyorlarmış!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA