Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayal Ortağım Servisi

Yaşar Kemal'in, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan son kitabı 'Çıplak Deniz Çıplak Ada'; Young Guru Academy ve Turkcell işbirliğiyle yürütülen 'Hayal Ortağım Servisi' üzerinden görme engellilere sunuluyor.
Yetkin Dikinciler'in okuduğu bu kitabı görme engelliler, ücretsiz olarak dinleyebilecek. Turkcell abonesi görme engelliler, 8020'yi aradıklarında karşılarına 4 bini aşkın kitabın yer aldığı büyük bir arşiv çıkıyor.
Bu sistemde, köşe yazarlarının günlük yazıları da var. Görme engellilerin yapması gereken sadece; www. hayalortagim.com sitesinden kayıt formunu doldurmak, görme engelli raporunu sisteme yüklemek.

TURKCELL PROJESİ
'Hayal Ortağım Servisi'nin aktif kullanıcı sayısı son verilere göre; 4 bin 452 kişi. Servis, günde yaklaşık 3 bin 500 dakika dinleniyor.
Türkiye'de engelli sayısı fazla ama üretilen projeler çok az. 'Hayal Ortağım Servisi'nde olduğu gibi, teknolojik gelişmeleri engellilerin yararına kullanmanın yollarını aramalıyız. Her şeyi devletten beklemek de yanlış. Turkcell gibi büyük markalar, engellilere yönelik daha çok yardım projesinde yer almalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA