Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Düzeltme ve cevap

"Sabah" isimli gazetenizin 'Günaydın' isimli ekinin 14 Mart 2013 tarihli nüshasının en arka sayfasında yayınlanan, köşe yazarınız Mevlüt Tezel tarafından kaleme alınan "Cem Yılmaz'ın Filmini Çalan Köstebek Kim' başlıklı yazıda; bir söyleşide CM101MMX1FUNDA-MENTALS adlı sinema eserinin internet ortamında yer alan korsan kopyasının sinema gösteriminde yer verilen kopyadan 10 dakika daha uzun olduğunu, köstebeği Yılmaz'ın filmlerinin montaj ve dağıtımını yapan FİDA'da aramak gerekeceği, bu köstebeğin teknik bilgiye sahip biri olduğu, ana bilgisayardan o filmi herkesin indiremeyeceği" ifadelerine yer verilerek gerek müvekkil Fida Film Yapım Dağıtım ve Reklamcılık A.Ş.'nin gerekse müvekkil şirketin uzman kadrosunun ticari itibarının zedelenmesine sebebiyet verilmiştir.
Anılan ifadeler gerçek dışıdır. CM101MMX1FUNDA-MENTALS adlı sinema eserinin montaj işlemi müvekkil şirket tarafından yapılmamış sadece eserin son kısa versiyonunun laboratuarda 35 mm çoğaltma işlemi müvekkil şirkette gerçekleştirilmiştir. Sinema sektöründen korsan üretiminden ve yayınlardan en ciddi zararı görmüş müvekkil şirketin uzman çalışanlarına ve müvekkil şirketin kendisine korsancılık gibi kabul edilmesi mümkün olmayan bir suç isnat edilmeye çalışılması müvekkil şirketin kamuoyunda ticari itibarını düşürür niteliktedir.
Bu açıklamanın, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesine istinaden gazetenizde aynı ekinde, aynı sayfada, aynı sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle talep ederim. 15.03.2013
Fida Film Yapım Dağıtım ve Reklamcılık A.Ş. Vekili
Av. Murat TURHAN"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA