Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Frodo'nun kıymetlisi

Aşağıdaki bu fotoğrafı gören herkes çok şaşırdı. Elijah Wood, Selda Bağcan'dan imza alırken neredeyse mutluluktan kanatlanıp uçacak gibi duruyordu.
Böyle bir pozu, Justin Bieber ve Tarkan'ın ergen hayranlarında bulabilirsiniz. Oysa Wood, 'Yüzüklerin Efendisi'nin 'Frodo'su, dünyanın en tanınmış genç oyuncularından biri. Sosyal medyadan ve etrafımdan 'Elijah Wood ve Selda Bağcan ne alaka?', 'Selda Bağcan'ı biz bile unutmuştuk, 'Frodo' sayesinde hatırladık' yorumları duyuyorum, okuyorum. Aslında Bağcan'ı unutan; müzik sektörü ve medya.
Şubat 2014'te şöyle yazmıştım: "Elijah Wood, 'Selda Bağcan'ı dinlerken aklımı kaçıracak gibi oldum' demiş. Ünlü aktör; Barış Manço, Erkin Koray ve Moğollar'a da hayranmış...

BAĞCAN'I DÜNYA BİLİYOR
Şimdi bir Türk, 'Selda Bağcan'a hayranım' dediğinde pek cool durmuyor ama Wood gibi müzikten anlayan, DJ'lik yapan, eski plakların peşinde koşanlar için Bağcan dünya çapında bir müzisyen.
Bağcan'ın özellikle eski kayıtlarının hepsi birer hazine."
60 ve 70'lerde Manço'nun, Koray'ın, Moğollar'ın, Cem Karaca'nın, Bağcan'ın yaptığı şarkılara biz 'Anadolu rock' diyoruz ama o parçaların çoğu evrensel anlamda funk ve psychedelic folk müzik türüne giriyor.
Örneğin; Bağcan'ın 'İnce İnce' şarkısı yurt dışında bilgisayar oyunlarına tema müziği olacak kadar popüler. 60 ve 70'lerde bu ülkede, müzikal altyapısı şimdi bile yurt dışından kendine hayran kitlesi bulan müthiş şarkılar yapıldı. Ve şimdi geldiğimiz noktaya bir bakın; tekerleme yazacak söz yazarı bile yok, yaza hit olacak pop şarkıları bile çıkmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA