Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolu ABD'nin temizlemesi...

FIFA'da yaşanan rüşvet skandalları ve istifalardan sonra bir bomba haber de Almanya'dan geldi. Alman Die Zeit gazetesi, Alman hükümetinin, 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği adaylığını desteklemesi için Suudi Arabistan'a roketatar gönderdiğini yazdı. Habere göre dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schroder, 2000 yılındaki oylama öncesi Suudi Arabistan'a roketlerin gönderilmesini onaylamış.
Oylamada Alman markaları da devreye girmiş; Alman otomobil firması Daimler, Güney Kore'ye 100 milyon Euro yatırım yapmış. Volkswagen ve Bayer de Tayland ve Güney Kore'ye daha büyük yatırım sözü vermiş. O oylamada Almanya, Güney Afrika'yı bir oy farkla geçip Dünya Kupası'nı düzenlemişti.
FIFA başkanlığından istifa eden Sepp Blatter ve yöneticilerinin başında olduğu rüşvet çarkıyla ilgili daha çok haber okuyacağız. Şu an okuduklarımız sadece buzdağının görünen kısmı. Simon Kuper'in 'Futbol asla sadece futbol değildir' sözü bir kez daha doğruluğunu kanıtladı. Dünya Kupası düzenlemek için roketatar göndermek ne demek? Daha kötü rüşvet ne olabilir?
Blatter, 17 yıl FIFA başkanlığı yaptı.
Belki de bu rüşvet çarkı 17 yıldır dönüyor. Bu rüşvet batağına bulaşan kaç ülke var acaba? ABD savcılarının yürüttüğü soruşturma bakalım ne kadar derinlere inebilecek!
Asıl enteresan olan ise futbol endüstrisi gelişmediği için hep dalga konusu olan Amerika'nın futbolda asrın soruşturmasını yürütmesi, tüm pislikleri ortaya dökecek olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA