Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cihangir solcusu şimdi pişman mı?

Hakkari-Dağlıca'dan yine şehit haberleri geldi, şehit ve yaralı sayısı çok fazla. Söyleyecek söz bulamıyorum, ne söylesek de boş. Çünkü daha önce çok şey söylendi, bıçak her defasında kemiğe dayandı.
F-16'lar bomba yağdırdı vs. Giden geri geliyor mu? Ateş düştüğü yeri yakıyor. Toplumsal olaylarda Twitter'da atıp tutanlar nedense PKK'yı sadece kınamakla yetiniyorlar. Kandil bombalandığında; 'Savaş değil, barış istiyoruz' diye yürüyüş yapanlar, PKK'nın kalleşçe saldırısına karşı yine sessiz.
Bunun adı savaş değil katliam.
PKK, sadece askeri değil; doktoru, trafik polisini de kalleşçe öldürüyor.
Ne için peki? Anadilde eğitim için mi?
Kültürel haklar için mi?

HDP SAMİMİ Mİ?
Son seçimde HDP; Cihangir solcusunun, en radikal Kemalist'in, Ulusalcı'nın bile oyunu alıp barajı geçti. MHP kadar milletvekili çıkardılar. Koalisyonda kilit parti oldular, geçici hükümette bile iki bakanları var, daha ne istiyorlar? Artık bu ülkede kimse Kürtler'e karşı ayrımcılık yapılıyor demesin!
Klişe bir laf ama kirli bir oyun oynanıyor; Türkler'le Kürtler'i iç savaşa sürükleyecek kadar kalleşçe bir oyun bu! Oysa çözüm sürecinde çok yol alınmıştı; silahlar susmuştu, iki toplum arasında kardeşlik bağları güçlenmişti. 90'larda Güneydoğu'da görevini kötüye kullanan askerler bile yargı karşısına çıkarılıyordu. En milliyetçi Beyaz Türkler bile 90'larda yapılan hatalar için özeleştiri yapıyordu.
Çözüm sürecinde o kadar yol alınmıştı ki, Kürtler'e karşı pozitif ayrımcılık bile yapılıyordu.
Barış için AK Parti'nin büyük siyasi riskleri göze aldığı süreçte; PKK silah bırakması gerekirken meğer daha çok silahlanmış. Dağlıca'da patlayan o bombalar, PKK tarafından çözüm sürecinde yola döşendi. Buradan da PKK'nın samimiyetsizliğini anlayabilirsiniz.
Peki, HDP samimi mi? Doktorun, trafik polisinin, sivil vatandaşın bile hedef alındığı terör saldırılarında bile PKK'yı eleştirmekten korkan, sadece cılız bir tonda kınamakla yetinen HDP'liler samimi mi? Aslında HDP tarihi bir fırsatı kaçırdı; gerçekten PKK'ya kararlı bir şekilde karşı dursalar bu ülkede çok şey değişirdi. Her gün onlarca masum insanı katleden PKK'yı bile eleştirmeyen HDP'nin gerçekten barış istediğini hâlâ düşünen var mı? Güya barış için HDP'ye oy veren Cihangir solcuları şimdi pişman mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA