Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

1 milyon kişi PKK'ya karşı yürümeli

Dağlıca'da 16, Iğdır'da 14 polis şehit verdik… Hayatının baharında daha ne kadar gencin öleceği ise belli değil. Sinsice yollara bomba mayın döşeyen PKK'lılar için hâlâ özgürlük savaşçısı diyenler var!
Batsın böyle özgürlük!
Bazı köşe yazarları, yazı konusu bulamamaktan şikayetçi. Ama her şeye rağmen hayat devam etsin, konserler verilsin ve biz yine magazin yazalım diyorlar. Yazma be kardeşim, bir-iki gün de magazin yazma.
Bu lanet terör, akşam popçu konserine gidip sabah Twitter'dan terörü lanetlemekle bitmez. Bu terör TV'deki tartışma programlarında maç yorumu yaparcasına konuşarak da bitmez.

ETA ÖRNEĞİ
PKK'nın katliamları durdurmak için Kürtü, Lazı, Çerkezi vs. herkes teröre karşı dimdik ayakta durmalı.
Türkiye'de hayat gerçekten durmalı.
Güneydoğu'da hayatının baharında gencecik insanlar ölürken, evde çayımızı yudumlayıp dizi, maç izleyerek bu terörü bitiremeyiz.
Yıllardır teröre rağmen hayat devam etti de ne oldu? Şehit sayımız mı azaldı? Her şey 'Nefes:
Vatan Sağolsun' filminin içtima sahnesindeki gibi...
Komutan: "Bastılar karakolu.
Gönderdik cenazelerinizi ailelerinize...
Kurşun izlerinizi silerler, kanınızı temizlerler, yıkarlar bir güzel.
Bir güzel de bayrağı tabutunuza sararlar... Televizyona bile çıkarsınız.
45 saniyeliğine kahraman olursunuz. 45 saniyeliğine...
Çıkar süslü püslü bir kadın, hüzünlü bir ses tonuyla anlatır: Hekim Bulut karakol baskınında şehit düştü...
45 saniye... Sonra da magazin haberleri..."
Kim ne derse desin; ateş düştüğü yeri yakıyor ve hayat mide bulandırıcı bir şekilde devam ediyor.
Bir kanalda şehit haberleri, diğer kanalda halay çekenler… Seda Sayan'ın 'Terörü lanetliyoruz' yazılı tişört giyip sonra da "Hadi şimdi Ayşe Hanım'ın taliplerine geçelim" demesi gibi mide bulandırıcı bir ikiyüzlülük yaşıyoruz.
Acıyı gerçekten paylaşmak ve teröre karşı hep birlikte kararlı bir şekilde dur demek için hayat durmalı!
İspanya, kanlı terör örgütü ETA'yı nasıl dize getirdi sanıyorsunuz.
Hayatı durdurdular, tüm İspanya'da milyonlarca insan ETA'ya karşı yürüdü. Bu yürüyüşü anlamlı kılan da Bask bölgesinde ETA'ya destek verenlerin de yürüyüşe katılmasıydı. Seçimlerde Ulusalcılar'dan, Beyaz Türkler'den bile oy alıp barajı geçen HDP'nin derdinin barış olmadığını yaşanan şu son terör olayları bize daha net gösterdi.
HDP'nin PKK'ya karşı net bir tavır koymak bir yana, bu kanlı terör örgütü ile işbirliği içerisinde olduğu yaptıkları açıklamalardan ve eylemlerden de anlaşılıyor.

KÜRTLER SESSİZ!
Peki, Kürt halkı niye PKK'ya ses çıkarmıyor? Şehit anaları ağlarken Kürt anaları neden sessiz kalıyor? Eğer gerçekten barış isteniyorsa Kürt kökenli sivil toplum örgütleri de teröre karşı tavır almalı.
Eğer PKK'ya karşı Kürt halkı da yürürse, teröre karşı reaksiyon daha da yükselir. Teröre karşı sembolik refleksler gerçek bir tepkiye dönüşür.
Hrant Dink için on binlerce insan yürümüştü, yıllardır süren PKK terörüne karşı 1 milyon insan neden yürümesin? Kürtler de PKK'ya dur derse ve 1 milyon insan yürürse bir şeyler değişir bu ülkede!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA