Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaybeden öğrenci oldu

Bu yıl Kurban Bayramı okullar açıldıktan bir hafta sonraya denk gelince turizm sektörü "Bu yaz seçimler yüzünden iş yapamadık, okullar geç açılsın" dedi. Ve bu istek kulağa mantıklı geldi.
Zaten okullar açıldıktan bir hafta sonra Kurban Bayramı kutlanacaktı. Bunun üzerine okulların geç açılmasına karar verildi. Ama bazı özel okullar valilikten izin alarak 7 Eylül'de eğitime başladı.

KONSERLER İPTAL
Benim anlamadığım şu; yaz tatilinden sonra ikinci bir tatile genelde hali vakti yerinde insanlar çıkar. Hali vakti yerinde insanlar da çocuklarını özel okullara yollarlar. Özel okullar eğitime erken başladıysa turizm sektörü kimden para kazandı?
Terör olayları nedeniyle konserler iptal ediliyordu; dün Kıbrıs'tan eğlence ve tatil sektörünü üzecek haber geldi. Toplantı yapan 18 otel ve casino yöneticisi, Kurban Bayramı'ndaki konser programlarını iptal ettiklerini açıkladılar. Sibel Can'dan Ebru Gündeş'e birçok ünlü şarkıcının konseri iptal edildi.
Bunda artan terör olaylarının etkisi var ama asıl faktör bence yerli turistin bayramda otel ve tatil köylerini tercih etmemesiydi.
Ekonomide her şey arz-talep meselesidir. Talep varsa niye konserler iptal edilsin ki. Demek ki halk 'Yazın tatilimi yaptım, gider memleketimde kurbanımı keser, büyüklerimi görürüm' dedi.
Hani turizm sektörü okullar geç açılınca para kazanacaktı? Olan öğrenciye oldu, eğitimden geri kaldılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA