Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Duyarlı Beren Saat şehitlere neden duyarsız?

Türkiye'de yaşanan siyasi ve toplumsal birçok olaya sosyal medyadan tepkisini gösteren, HDP'yi desteklediğine inanılan Beren Saat'in; terör olayları ve şehit haberleriyle ilgili paylaşım yapmaması takipçilerini kızdırdı.
Ünlü oyuncunun Instagram sayfasına 16 binin üzerinde yorum yazılmış. 'Vatan hainliğine prim vermeyeceğiz, 'Kösem Sultan'ı izlemeyeceğiz' ve 'Teröristleri savunuyorsun, şehitlere sessiz kalıyorsun' tarzında binlerce yorum yapılmış. İlk bakışta bu tepkiler biraz Ahmet Kaya'ya yapılanları hatırlatıyor ama iki olay arasında çok fark var. O meşhur Magazin Gazetecileri gecesinde Kaya linç edildiğinde Hürriyet'te çalışıyordum.
Ahmet Kaya, Kürtçe şarkı söylemek istediği için linç edilmeye çalışılmıştı. Gazetemden Kaya için 'Şerefsiz' başlığını attığında utanmıştım. Nereden nereye...
O başlıkları atanlar şimdi demokrasi havarisi olarak lanse ediliyorlar. Türkiye'de ana akım medyanın derdi hiçbir zaman insan hakları, demokrasi olmadı. Devletten ihale kapmak için darbeleri desteklediler, Kürtler'in yargısız infazlara kurban gitmesine gözlerini kapadılar hep.

SAMİMİ DEĞİL
Beren Saat, elbette bir Ahmet Kaya değildir; onun gibi çile çekmemiştir. Onun gibi politik bilince de sahip değildir. Saat; 'Türkiye'nin Yıldızları' yarışmasında keşfedilmiştir, dizi furyasında oyunculuğa kapak atmıştır ve vasat oyuncular arasında yeteneğiyle sıyrılıp yıldız olmuştur. Bazen bir diziden ayda 300 bin lira kazanır, milyon liralık reklamlarda oynar. Allah daha çok versin ama Saat, Türkiye'de oyuncu olduğu için çok şanslı olduğunu unutmasın.
Saat için 'Siyasi fikirleri yüzünden linç ediliyor' demek kolaycılık. Haklı ya da haksız olsun, Saat'e gösterilen tepkilerin de bir nedeni var. Evet, Saat istediği siyasi partiye destek verebilir, buna kimse karışamaz; yeter ki, samimi olsun!
Saat, birkaç yıl öncesine kadar sadece bir magazin figürüyken, toplumsal ve siyasi olaylar hakkında yorumlar yapmaya başladı. Bu değişimini hafife alacak değilim. Ancak tecavüzden reyting kazanma derdinde olan bir dizide oynadığı için eleştirilirken, birden Özgecan cinayetini lanetleyen tweet'ler atması ne kadar samimimi; buna siz karar verin. Saat'i vatan hainliğiyle suçlamak saçmalıktır ama her konuda duyarlı olmaya çalışan ünlü oyuncunun teröre karşı sessiz kalması da kafalarda soru işareti oluşturur. Siyasetçi gibi her olaya yorum yapan Saat'in her gün teröre kurban giden onlarca asker için duyarsız kalması elbette hayranlarını üzüp tepki çeker.
Aslında kendi insanına duyarsızlık Türk entelektüellerinin hastalığıdır. Bizim çakma hümanistler, Kobani için yeri göğü inletirler ama her gün onlarca askerin, polisin bir hiç uğruna teröre kurban gitmesi; onlar için sıradan, rutin bir olaydır. Onların gözünde Türk askerinin her gün Ege'de onlarca insanı boğulmaktan kurtarması, Danimarkalı polisin bir mülteci çocukla oyun oynaması kadar değerli değildir. Şehitler, konserler iptal edildiği için önemlidir! Çünkü vatanını milletini sevmek, çakma aydınlar için faşizmdir. Milliyetçiliğin sadece MHP'lilerin tekeline bırakılması da Türk aydınının suçudur.
Madem Saat duyarlı sanatçılığa soyundu, o zaman teröre karşı da duyarlı olmalı, öyle değil mi? Her olaya her insan hakları ihlaline tepki gösteren, HDP'ye yönelik en küçük saldırıda feryat figan yorumlar yapan Beren Saat'in bir hiç uğruna öldürülen polisler ve askerler için bir şey yazmaması, terörü lanetlememesi samimiyetsizliğinin göstergesidir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA