Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teröre sessiz kalanlar

Terör olaylarına, PKK'ya karşı tepkisiz kalmakla sadece Beren Saat eleştiriliyor. Ancak Beren'e gelene kadar tepkisiz, sessiz kalmaması gereken o kadar çok sanatçı var ki...
Şimdi bazıları 'Barış olsun' ve 'Terör bitsin' gibi defalarca söylene söylene artık değerini kaybeden yüzeysel cümleler kurup köşelerine çekildiler. Örneğin Yılmaz Erdoğan, eskiden terörün bitmesi ve barış için gazetelere mektuplar yazardı, akil insandı ama şimdi susuyor. Oysa kıvrak zekasıyla anlamlı tepkiler koyabilir.
Kürt sorunuyla ilgili film çeken Mahsun Kırmızıgül de terörle ilgili yüzeysel mesajlar vermekle yetiniyor. Filminin Oscar'a aday gösterilmemesi onun için daha önemli galiba!
Kürt kökenli aydın birçok sanatçı teröre karşı tepkisiz. Türkiye'de terörün tanımı bile daha doğru dürüst yapılamıyor. Bugün sadece polisi, askeri değil; doktoru, öğretmeni, sivil birçok insanı öldüren PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen sanatçılar var. Onların ağzından 'PKK terör örgütüdür' lafını bile duyamazsınız.
Hümanist geçinen birçok sanatçıya, yazara çizere de sorun. Çoğu kaçamak yanıt verir. Çünkü çoğunun gözünde PKK'lılar gerilladır, özgürlük savaşçılarıdır, barış çocuklarıdır.
Oysa terör, terördür!
Terör, patlayan mayınlarda insanların kollarının bacaklarının kopmasıdır. Terör; doktorların, öğretmenlerin sinsi bir kurşunla öldürülmesidir. Ne yazık ki, bunlara açıkça tepki göstermeyen sanatçılarımız var! Tepki göstermeden bu yangın nasıl sönecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA