Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kazıklanma hissi yaratan EFT ücretleri

Bankalar keşke TV'deki duygusal reklamlardaki gibi hep vatandaşın yanında ve emrinde olsalar! Bazı bankalar; internetten, ATM'den küçük meblağlı bir işlem için bile öyle büyük paralar tahsil ediyorlar ki...
Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağoğlu, bazı bankaların para transferi (EFT) için 100-200 liralık gönderiye 40 lira kesinti yapmak suretiyle Merkez Bankası'na ödedikleri ücretin 200 katını tüketiciden tahsil ettiklerini açıkladı.
Vallahi ben 200 lira için 40 lira EFT ücreti ödemedim ama EFT ücretlerinin genelde çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
Farklı bir bankanın ATM'sinden para çektiğinizde de 'kazıklandım' hissi yaratan paralar tahsil ediliyor.
Devlet kredi faizleri başta olmak üzere birçok konuda bankaları uyarıyor, fiyatların geri çekilmesi konusunda hamleler yapıyor ama bankalar yasal boşluklar bulup yine vatandaşı kazıklamaya devam ediyor. Elbette bütün bankalar değil ama bazıları vatandaşı hakikaten keriz yerine koyuyor! Yok, mu bu işin kesin bir çözümü? Devlet vatandaşı kazıklayan bankalara karşı daha sert tedbirler almalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA