Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Kürk Mantolu Madonna’yı okudum Madonna var!’

TV8'de yayınlanan 'Aramızda Kalmasın' adlı magazin programında, beyin yakan cinsten bir 'Kürk Mantolu Madonna' muhabbeti yapıldı. Programın sunucularından Jess Molho, edebiyatımızın en popüler romanlarından biri olan, Sabahattin Ali imzalı 'Kürk Mantolu Madonna'nın filme çekileceğini ve Beren Saat'in romanın baş karakteri 'Maria Puder'i canlandıracağını söyledi. Programın diğer sunucusu Funda Özkalyoncuoğlu da şöyle dedi:
"Kitaplar filme uyarlanınca, o işi ben sevmiyorum. Dünyada da örnekleri var. Zorlamanın ne anlamı var diye düşünüyorum.
Yine de Madonna'nın hayatı enteresan olabilir; aşkları, ilişkileri falan..." Araya giren Molho'nun uyarısı sonucu, kitabın 1943'te yazıldığını öğrenen Özkalyoncuoğlu, duruma yine de anlam veremedi.
Bu kez "1943 mü? Madonna var mıydı o zamanlar?" diye sorarak Madonna yorumunda ısrar etti.
Film uyarlamasının ısrarla Madonna üzerinden olacağını düşündüğünü vurgulayan Özkalyoncuoğlu, "Kitabı okudum ama sana anlatabileceğim, altını çizebileceğim bir nokta yok. Sabahattin Ali, çok önemli bir yazar. Herkesin onun kitaplarını okuması lazım" dedi.
Kitabı tavsiye ediyor ama altını çizebileceği bir nokta yok! Bu nasıl bir kafadır?
Özkalyoncuoğlu'nun üstüne basarak okuduğunu belirttiği kitapta, pop şarkıcısı Madonna'nın anlatıldığını söylemesine ise diyecek laf bulamıyorum. 'Kitabı okumadım' dese, böyle bir durum yaşanmazdı. Bu, Türk televizyon tarihine geçecek bir gaf.
Aslında şöyle trajikomik bir gerçek var:
'Kürk Mantolu Madonna'; özellikle kadınlar tarafından Instagram'da, Twitter'da kapağı en çok paylaşılan kitaplardan biri. Paylaşımlarda; bir kahve fincanının yanında masada durur hep. Birçok insan kitabı okumadan, fotoğrafını paylaşır.
Bir rivayete göre; fotoğraf paylaşımı, kitabın satışından fazladır. Romanı okumayanlar da, kitapta Madonna'nın anlatılmadığını öğrenince tıpkı Funda Özkalyoncuoğlu gibi pot kırar! Meseleye televizyonculuk açısından baktığımızda ise; sabah kuşaklarında ekrana çıkıp uzmanmış gibi konuşan, her şeyle ilgili ahkam kesen insanların aslında seviyelerinin çok düşük olduğunu görüyoruz.
Çoğu; bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyor. Magazin programlarında ekrana çıkanların çoğu magazinci geçiniyor ama aslında magazinci değiller. Daha da kötüsü; Özkalyoncuoğlu gibi "Kürk Mantolu Madonna'yı okudum, Madonna var" diyenler, magazincilerin de adını kötüye çıkarıyor ve onları dalga konusu yapıyor. Genç magazinciler, bu durumdan rahatsız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA