Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Erdoğan’a küstah paylaşım-İlkokul çocukları bunu yapmaz!

Dünyadaki tüm ülkelerin ve tüm dönemlerin sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgiler barındıran, çevrimiçi bir veri tabanı olan Imdb.com'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili küstah bir paylaşım yapıldı.
Erdoğan'ın hayat hikayesini anlatan, henüz gösterime girmemiş olan 'Reis' filminin Imdb.com'daki açıklama kısmına 'Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin diktatörüdür' ifadesi yazıldı.
Önce bir yanlışı düzeltelim;
Imdb editörleri, siteye her filmin bilgisini girmiyor. Site, tüm dünyadaki bütün filmlerin veri tabanını oluşturmak için sinemaseverlerin bilgi girmesine olanak sunuyor.
Imdb'ye herkes girebilir ve yorum yapabilir. Bir de Imdb'de 'Imdbpro' diye yıllık belli bir para ödeyerek üye olma seçeneği var. Imdbpro üyesi olduğunuz zaman sitede film bilgileri girip tanıtım yapabiliyorsunuz.
Filmin yapımcısı, 'Reis'i tanıtırken Erdoğan'a diktatör demeyeceğine göre, büyük ihtimalle Erdoğan'ı sevmeyen biri siteye girip oraya diktatör yazmış olabilir.
Ajanslara düşen haberlere göre sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Imdb geri adım atarak düzeltme yaptı. Sitede yer alan diktatör kelimesi yerine politikacı ifadesini kullandığı yazılıyor. Ama ben bu yazıyı yazdığım saatlerde (dün 13.10'da) diktatör ifadesi duruyordu. Yani birileri diktatör yazıp sonra silip tekrar yazıyor da olabilir. Ya da Imdb, diktatör ifadesini silmiş ama biri tekrar değiştirmiştir. Bu arada Imdb'deki editörler de bu küstahlığı yapmış olabilir. Ancak bu küstahlığı Imdb dışında birilerinin gerçekleştiriyor olma ihtimali daha yüksek.
Daha önce de Mahsun Kırmızıgül için Imdb'de kötü bir şaka yapılmış, kendisinin yerine yapımcısı Murat Tokat'ın fotoğrafı konmuştu.
Şahan Gökbakar'ın 'Celal ile Ceren' filmi için de Imdb'de düşük not verme kampanyası yapılmış ve Şahan kampanyayı durdurmak için adli yollara başvurmuştu.
Özetle Imdb, suistimale açık bir site. Elbette Imdb editörleri, Türkiye'nin cumhurbaşkanına yapılan bu küstahlığa karşı daha duyarlı olmalıydılar.
Bir de 'Reis' filmi daha gösterime girmeden sosyal medyada filme düşük not verme kampanyası başlatıldı. Şu anda filmin notu; 10 üzerinden 1.7.
Nelerle uğraşıyorlar görüyor musunuz? Erdoğan'a olan nefretleri yüzünden ilkokul çocuklarının bile yapmayacağı kötü şakalar yapıyorlar.

KALİTESİ ÇOK DÜŞÜK
Bu arada 'Reis'in fragmanını izledim, film vizyona girmeden yorum yapmak doğru olmaz. Ancak eğer film fragmandaki gibiyse kalitesi çok düşük. Yönetmen Hüdaverdi Yavuz iyi niyetlerle yola çıkmış olabilir ama Erdoğan gibi siyaset tarihine damgasını vurmuş bir liderin hayatını anlatırken daha özenli olunmalıydı. Şimdi bu film vizyona girdiğinde belli kesimin espri konusu olacak, ne gerek vardı! Bu noktada filmin yapımcısının da hatası var; kendi filminin Imdb'de sayfasının açıldığını bilmiyor muydu ve bu küstahlığı düzeltmek için duruma neden hemen müdahale etmedi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA