Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Askere yoga eğitimi

Hollanda'da askerlere yoga eğitimi verilecek. Hollanda Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre; yoga dersleri ile kara, deniz ve hava kuvvetleri personelinin rahatlaması ve travmalar ile başedebilmesi amaçlanıyor.
Aşırı stres altında görev yaptığı belirtilen Hollandalı askerlerin, özellikle yurt dışı görevlerde travmatik bir tecrübeyi kanıksaması için yogadan faydalanılacakmış.
Hollandalı askerler strese girecek ne yapıyor, merak ediyorum. En fazla, sınırda nöbet tutuyorlardır. Ülkede sorun sıfır, terör yok, komşu ülkeler Almanya ve Belçika lokum gibi...

BECERİKSİZ VE KORKAKLAR
Yurt dışındaki görevlerde de aktif değiller, aktif de olmasınlar zaten.
1995 yılında gerçekleşen Srebrenitsa katliamından önce 5 bin Boşnak, Hollandalı askerlerin denetimindeki Birleşmiş Milletler Barışgücü Karargahı'na sığınmıştı.
Hollandalı askerler, Bosnalı Sırp güçlerin kampı kuşatması üzerine, binlerce Boşnak'ı Sırplar'a teslim etmiş, Sırplar da 300 erkeği kamyonlarla götürüp öldürmüştü.

YOGA EĞİTİMİ FAYDALI
Beceriksiz ve korkak Hollandalı askerler, dolaylı olarak Srebrenitsa'nın düşmesinden sorumluydu. Srebrenitsa katliamında toplam 7 bin Boşnak erkek öldürülmüştü.
Hollandalı askerlere yoga eğitimi verilecekse, PKK , DAEŞ , FET Ö darbe girişimi ve canlı bombalarla kelle koltukta mücadele eden, binlerce şehit veren Türk askeri; Tibet'te Budist rahiplerden eğitim almalı! Şaka bir yana; yoga eğitimi elbette faydalı ve Türk askerine yoga eğitiminin kralı verilmeli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA