Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pedofililer kayıt altında mı?

Himmet Aktürk, atv'de Müge Anlı'nın programına davet edildi ve 4 yaşındaki Irmak'ı öldürüp Sarıkız Çayı'na attığını kuliste itiraf etti. Katillerin, suçlarını Müge Anlı'nın programında itiraf etmesi artık bir Türkiye klasiği. 'Müge Anlı, emniyet müdürü olsun' diye caps'ler bile yapılıyor artık. Anlı ve ekibi, yaptıkları işle ne kadar gurur duysa az. Onlar, dünya televizyonculuk tarihine adlarını çoktan yazdırdı. Peki, Aktürk'ün yakalanması, Irmak'ı geri getirecek mi?

BİLMEK HAKKINIZ MI?
Haberlerde şu küçük bilgiye de yer veriliyordu: Himmet Aktürk, 15 yıl önce de 14 yaşındaki yeğenini taciz ettiği gerekçesiyle, 1.5 yıl cezaevinde yatmış. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Irmak'ın ailesi, mahallelerinde hurdacılık yapan Aktürk'ün daha önce çocuğa taciz suçundan hapis yattığını bilseydi, kızlarını evlerinin önünde oynatır mıydı? Çocuklarını gözlerinin önünden ayırırlar mıydı? Bu soru, her anne-baba için geçerli.
Yaşadığınız mahallede bir tecavüzcünün ya da pedofili hastasının oturduğunu bilmek hakkınız mı? Bu sorunun yanıtı, Kate Winslet'ın başrolünü oynadığı 'Little Children' filminde saklı.
Filmde Jackie Earle Haley, pedofili hastası adamın öyle başarılı bir portresini çiziyordu ki, en çok ona üzülüyordunuz. 'Çocuklarımızı bu sapıktan koruyalım' diyerek adamı deşifre eden ve her fırsatta aşağılayan polis ise filmin kötü adamıydı.
Özetle, tam ters köşeye yatıran bir filmdi 'Little Children'. Pedofili hastalarının da insan olduğunu ve toplum tarafından damgalanmamaları gerektiğini anlatıyordu. Ama ben bir baba olarak, yine de mahallemde kim tecavüzcü, kim pedofili hastası bilmek isterim. Elbette Türkiye gibi muhafazakar bir ülkede, bir tecavüzcünün deşifre edilmesi linç sebebi. Kimse mahallesinde bir pedofili hastasını yaşatmaz! Bu noktada iş Emniyet'e düşüyor.

KONTROL SİSTEMİ GELİŞTİRİLMELİ
Amerika'da ve Avrupa'da pedofili hastaları, çok yakından takip ediliyor. Çocukların bulunduğu ortamlara yaklaşmaları kesinlikle yasak. Her tecavüzcü ve pedofili hastasının, aradan yıllar geçse bile yakından takip edilebileceği bir sistem geliştirilmeli.
Tabii bu sistem, suçluların da can güvenliğini koruyacak derecede gizli olmalı.
Normalde küçük Irmak kaybolduğu anda, kayıtlarda Himmet Aktürk'ün aynı mahallede yaşadığı ortaya çıkmalıydı ve polis, Müge Anlı'dan önce suçluyu bulmalıydı. Daha da önemlisi; Irmak kaybolmadan önce Aktürk kontrol ediliyor olmalıydı.
Ne yazık ki, bizde suçluyu yakalamaktan çok suçu önleme konusunda eksiklik var. Suçu önlemek, suçluyu yakalamaktan daha önemli olmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA