Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

IMDB de beğendi

Bir yıl önce bu köşede 'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi'nden bahsederken, filmin İranlı yönetmeni Mecid Mecidi'nin "Batı zihniyetindeki İslam, içinde yalnızca şiddet ve terörü barındırıyor. Bu algıyı değiştirmek amacıyla bu filmi çekmeye karar verdim" sözünü öne çıkarmıştım.
Gerçekten de, DAEŞ terörünün de etkisiyle Batı dünyasında hızla artan İslamofobi'ye karşı bir şeyler yapılmalıydı.
İslamofobi ile sadece siyasetle değil, sanatla da mücadele edilebileceğini sanırım Mecid Mecidi son filmiyle kanıtladı.
40 milyon dolara mal olan 'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi' filmine ilgi artarak devam ediyor. Çünkü film; eleştirmenlerin de belirttiği gibi yedi yıllık titiz bir çalışmanın ürünü. Hz. Muhammed'in çocukluk ve ilk gençlik dönemi ile İslam'ın doğuşunu anlatıyor, İslam dinine dair çok doğru mesajlar veriyor. Film, yerliyabancı birçok eleştirmenden geçer not aldı, sosyal medyada hakkında güzel yorumlar çıkıyor.
Filmle ilgili asıl güzel gelişme ise; dünyaca ünlü sinema sitesi imdb.com'dan 10 üzerinden 8.2 puan alması.
IMDB'nin puanları filmi izleyenlerin verdiği oylarla belirleniyor ve bu oylama, tüm dünyada büyük ilgi görüyor. Sinemaseverler genelde bir filme gidecekleri zaman mutlaka IMDB'den notuna bakıyor. Çünkü IMDB, dünyanın en prestijli sinema sitesi olarak kabul ediliyor ve bu sitede bol keseden de not verilmiyor!
'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi'nin; zor beğenen IMDB kullanıcılarından bile yüksek not alması, filmin ne kadar değerli bir yapıt olduğunu gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA