Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

1 milyon 200 bin liraya haberleşmek

'Haberleşme gideri' diye Meclis'e 1 milyon 200 bin liralık fatura çıkaran CHP'li Elif Doğan Türkmen, "Ben bu hizmetlerin ne kadara satın alındığını bilmiyordum, bir daha kullanmam.
Bize bu konuda en ufak bir bilgi verilmedi" diye kendini savunmuş.
Böyle savunma mı olur? Bu açıklama 'Beni vekil seçtiler ama haberleşme giderlerinden bile anlamıyor, öylesine Meclis'e gidip geliyorum' demektir. 1 milyon 200 bin lira haberleşme gideri mi olur? Her gün sabahtan akşama kadar yurt dışıyla telefonla konuşsan böyle fatura çıkmaz!
Toplum olarak balık hafızalıyız.
Asıl mesleği avukatlık olan Türkmen, daha önce 26 Mayıs 2015 tarihinde eski müvekkili Ali Fuat Elibol tarafından tabancayla bacaklarından vurulunca haber olmuştu. Elibol, polise verdiği ifadede şöyle diyordu:
"Alacağımın ödenmemesi nedeniyle böyle bir olaya kalkıştım.
Benim haklı olduğumu birçok kişi biliyor. Türkmen dolandırıcıdır.
Benim 703 bin liramı yedi.
Paramı alabilmek için her yere başvurdum, sonuç alamadım."

TOPLAMDA 10 MİLYON!
Atatürk bir sabah Florya'dan Dolmabahçe Sarayı'na dönüyor.
Yeşilköy istasyonunun önünden geçerken birdenbire otomobilini durduruyor ve başyavere "Sorunuz, tren var mı?" diye emir veriyor. O sırada tren hemen hareket etmek üzeredir.
Hep birlikte otomobilden inip trene biniyorlar. Bir müddet sonra, her şeyden habersiz olan kondüktör, Atatürk'ün bulunduğu kompartımana geliyor.
Kafileyi görünce çekilmek istiyor.
Atatürk hemen sesleniyor:
"Görevini yap. Bu efendilere niye bilet sormuyorsun?" Yanındakiler cevap veriyor:
"Paşam biz milletvekiliyiz.
Tren bileti almayız, parasız seyahat ederiz." Atatürk hayretle, "Bu ayrıcalığı hiç de beğenmedim. Bu çok ayıp ve acayip bir kural. Çok güzel halkçılık" diyor.
Elif Doğan Türkmen, Atatürk'ün partisi CHP'ye yakışmıyor.
İstifa etmiyorsa, partiden ihraç edilmeli.
Türkmen, haberleşmeye en çok para harcayan divan üyesi vekil olduğu için haberlere konu oldu.
Oysa TBMM Başkanlık Divanı üyesi milletvekillerinin iletişim masraflarının bir yıllık tutarının 10 milyon lirayı aştığı ifade ediliyor. Devlete 400-500 bin lira haberleşme faturası çıkaran vekiller de varmış. Bir milletvekillinin karşılanan yıllık haberleşme giderinin iki maaş tutarı olan 31 bin lira olduğu belirtiliyor.
Ancak Meclis Başkanlık Divanı üyeleri için bu sınırın olmadığı ifade ediliyor. Sınır olmadığı için de en kibar tabirle bazı vekiller haberleşmeyi abartıyor. İletişim giderleri ise TBMM'nin bütçesinden karşılanıyor.
Yazık bu millete! 900'lü hatları arasan, her gün yurt dışıyla konuşsan bile bu kadar fatura çıkmaz. Yahu, internet diye bir şey var, istersen milyonlarca insana e-mail at, Skype'den görüntülü konuş, WhatsApp kullan. Yazık günah harcanan bu paraya!
Hz. Ömer, halife iken devlet ve özel işlerinde ayrı mum kullanırmış. Trene biletsiz binen vekillere kızan Atatürk ve Hz.
Ömer'in adaleti elbette yaşadığımız çağa göre çok uç örnekler gibi duruyor ama hatırlamakta fayda var.
Halkın parasını umarsızca harcayanlardan, yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulmalı. Sadece Türkmen ile bu mesele kapanmamalı, toplamda 10 milyon lirayı aşan bu haberleşme skandalının üzerine gidilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA