Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Büyük oyuncuydu

"Gündemde Deniz Gezmiş vardı ve o günlerde sırra kadem basmıştı. Herkes birbirine sorar, bütün gazeteler aynı şeyi yazardı:
Deniz nerede? Oyunda da çiçek çocukların 'savaşma seviş' gibi, doğaya sahip çıkmayla ilgili talepleri vardı. Ben de 'Deniz nerede?' diye pankartlar koydum oyuna. Oyunun bir yerinde gençler ellerinde pankartlarla geçiyorlar, onların bir kısmı da 'Deniz'li' pankartlar. Herhalde biri ihbar etti, 'Gelin bakalım ifade verin' dediler. 'Bu oyunun yapısında doğaya özlem var' dedim. 'Peki, bilirkişi yollayacağız' dediler. Geldiler, izlediler ve yemediler. Ya pankart ya oyun!
Biz de pankartları kaldırdık.
Oyunu kaldırsaydım ölürdüm." Engin Cezzar, Roll dergisine 12 Mart döneminde 'Hair' müzikalindeki Deniz Gezmiş'li pankart krizini böyle anlatmıştı. Nur içinde yatsın; büyük oyuncuydu, bir efsaneyi daha kaybettik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA