Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

League of Legends’daki ünlüler

E-spor endüstrisinin en büyük şirketlerinden biri olan Riot Games'in, dünya üzerinde aylık 100 milyondan fazla kişinin internet üzerinden çevrimiçi oynadığı League of Legends (Efsaneler Ligi) oyununun, birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de profesyonel ligi var. Bu ligin Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi 21 Ocak'ta başladı.
Medyada fazla gündeme gelmiyor ama ülkemizde toplam dijital oyun pazarında 22 milyondan fazla oyuncu olduğu tahmin ediliyor.
Ülkemizdeki oyun pazarının geçtiğimiz yıllarda 300 milyon doları aştığı belirtiliyor.
Bu öyle bir pazar ki, tıpkı Hollywood filmlerinde olduğu gibi oyunlarda karakterleri ünlü isimler seslendiriyor.
Ülkemizde League of Legends karakterlerini seslendirenler arasında da ünlü isimler var. Her karaktere uygun sesi bulmak için araştırmalar yapılmış. NTV'nin ünlü spor spikeri Murat Kosova, oyunun anlatıcısı. Usta tiyatrocu Can Gürzap 'Azir', Cihan Ünal 'Tryndamere', Altan Erkekli 'Ivern', Sungun Babacan 'Lucian', Zafer Algöz 'Gangplank', Cem Kurtoğlu 'Graves', Müge Oruçkaptan 'Shyvana' karakterlerini seslendirdi. Seslendirme kadrosunda rahmetli Erdal Tosun bile var; Tosun, 'Tahm Kench' karakterini seslendirdi.
Tosun bu oyunda sesiyle yaşayacak.
Bu sezon, futbol dünyasının en önemli markalarından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da dahil olmasıyla League of Legends'da ayrı bir heyecan yaşanacak. League of Legends'ı daha çok konuşacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA