Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tacizin perde arkası

Sabah'ın deneyimli muhabiri Dilek Yaman yine bir mahkeme dosyasından magazin gündemine bomba gibi düşen bir habere imza attı. TRT başta olmak üzere birçok kanalda kültür sanat ve spor programları sunan ve şu an Beyaz TV'de görme engellilerin sorunlarını ele alan 'Gönül Gözü' programının sunuculuğunu üstlenen Neşe Sapmaz, Levent'teki bir AVM'nin restoranında arkadaşlarıyla yemek yerken tesadüfen Ümit A. adlı işadamıyla tanışmış. İş teklif etme bahanesiyle kendisine yaklaşıp telefon numarasını alan Ümit A., Sapmaz'a 'Bir gece seni yemeğe çıkarıp çıtır çıtır yemek istiyorum. Uygun musun?' şeklinde bir mesaj atmış. Gelen mesajlara cevap vermeyen ünlü sunucu, bu kez de sosyal medyadan cinsel taciz mesajlarına maruz kalmış.
Taciz mesajlarının sonu gelmeyince de ünlü sunucu, "Şu anda telefonumda engelli olsa da, Ümit A.'nın bana ulaşmasını hiçbir şekilde engelleyemiyorum. Yaşadığım mobbing psikolojimi bozuyor" diyerek şikayette bulundu.
İstanbul Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.
Mahkeme; Ümit A.'nın, Sapmaz'ın evine, iş yerine yaklaşmaması ve hiçbir iletişim yoluyla kendisine ulaşmamasına karar verdi. Başlatılan soruşturma devam ediyor.
Sapmaz gibi ünlü bir sunucunun direkt 'Seni yemeğe çıkarıp çıtır çıtır yemek istiyorum' diye ahlaksız bir teklif alması ve bu tacizlerin devam etmesi akıl alır gibi değil.
Kadın haklarını koruma derneklerinin de bu davanın takipçisi olacağı yönünde bilgiler geliyor.
Magazin medyasında en çok merak edilen soru ise şu: Kim bu Ümit A.?
Biraz araştırdım; Ümit A. çok ünlü bir işadamı çıktı. O mesajları, bünyesinde MEF Eğitim Kurumları ve Yurtiçi Kargo gibi büyük markaların da yer aldığı Arıkanlı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Arıkan'ın attığı söyleniyor. Yıllar önce Akmerkez Residence'da Çağla Şıkel, Yeşim Palandüz ve Şennur Şafak'ın üç işadamına özel defile sunması, magazin gündemine damgasını vurmuştu.
Aylarca konuşulan o özel defileye katılan işadamlarından birinin de Ümit Arıkan olduğu iddia edilmişti. Yıllar sonra Arıkan'ın adının başka bir skandala karışması üzücü.
Elbette Arıkan şu anda şüpheli sıfatında, mahkemenin kararı bekleniyor. Eğer Sapmaz'ın iddiaları doğru çıkarsa, Arıkan'ı zor günler bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA