Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İyi ki varsın Hamdu Sena

Yeni doğum yapan keçiyi sırtında taşıyan bir kız çocuğu, oğlağı da çantanın içine koyarak köpeğe emanet etmiş, beline kadar karın ortasında yürüyor... Bu muhteşem fotoğrafın sosyal medyada paylaşım rekoru kırmasına şaşırmamak gerek. Umutsuzluğa kapıldığında, zor günler geçirdiğinde, yeni bir başlangıca ihtiyaç duyduğunda; aç bu fotoğrafa bak.
Bazıları bu fotoğraf için kurgu, 'O kadar kar varken, kimse 11 yaşındaki bir kıza bu yöresel kıyafetleri giydirmez' diyor. Bir kere de inan yahu! İlla her güzelliğe çamur atmak zorunda mısınız?
Hadi her şeye rağmen bu fotoğrafta kurgu var diyelim, ne çıkar? Dünyaca ünlü dergiler, fotoğrafçılar ilham verici bir fotoğraf için türlü mizansenler denemiyor mu?
DHA muhabiri fotoğraftaki kızı bulup konuşmuş. Adı; Hamdu Sena. Bu koca yürekli kız, fotoğrafın hikayesini anlatmış:
Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Yağcılar köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Ali Bilgin'in çocukları Hamdu Sena ve 15 yaşındaki Ali Rahman Bilgin keçilerini otlatmaya götürmüş. O sırada gebe bir keçinin doğumu başlamış. Bunun üzerine Bilgin kardeşler, doğum yapan keçiyi bulunduğu yerde bırakarak diğerlerini barınağa geri götürmüşler.
Evlerinden okul çantalarını ve Tomi adını verdikleri köpeklerini yanlarına alan Hamdu Sena ve Ali Rahman, doğum yapan keçinin yanına dönmüş. Doğum yapan keçiyi sırtındaki çantaya, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasına koyan Hamdu Sena, karla kaplı dik yolda yürüyerek hayvanları barınağa ulaştırmış. Bu sırada Ali de kardeşinin fotoğrafını çekmiş.
Dünya dönüyorsa hâlâ, güzel insanların hatrına dönüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA