Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu oynanan futbol değil

Beşiktaşlılar hakeme ve Robin Van Persie'ye kızıyor ama hatayı önce kendilerinde aramalılar. Tosic'in hareketi kırmızı kartı hak ediyordu, zaten kendisi de taraftardan özür diledi. Şenol Güneş'in Simon Kjaer'in suratını sıkması, Beşiktaşlı yedek futbolcuların ve taraftarın sahaya girmesi, Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın atılan bir yabancı maddeyle başının yarılması gibi olaylar tam anlamıyla rezaletti. Maç sonrası Güneş'in yaptığı talihsiz açıklamalar ile, Fikret Orman'ın "Çok önemli değil, bu süt kupası neticede" diyerek Ziraat Türkiye Kupası'nı küçümsemesi de yanlış tavırdı. Futbol böyle bir şey işte; koskoca adamlar mahalle maçlarındaki çocukların psikolojisine bürünebiliyor.

KÖKTEN DEĞİŞMELİ
Asıl üzücü olan ise; bir derbide daha futbol adına hiçbir şeyin olmamasıydı. Koskoca maçta atılan toplam isabetli şut sayısı sadece yedi! Yine futbol yerine hakem hatalarını, saha içi ve saha dışında çıkan kavgaları konuştuk. Zaten uzunca bir zamandır derbileri, futbolu keyif almak için değil, sinir olmak ve öfkelenmek için izler hale geldik.
En kaliteli kadroların karşı karşıya geldiği derbilerde bile futbol bu kadar kalitesiz olursa, diğer maçları kim izlesin? İzlenmiyor zaten; stadyumlar boş, insanlar kombineleri olmasına rağmen maçlara gitmiyorlar. Evlerde artık yabancı maçlar Süper Lig'e tercih ediliyor. Küçük çocuklar Barcelona'yı, Real Madrid'i, Arsenal'i tutuyor ve Messi'nin, Ronaldo'nun formalarını alıyor. Çünkü La Liga'da, Premier League'de kavga ve çirkinlik yerine sadece güzel futbol var.
Hep yazıyoruz; futbol dünyasına nefret tohumu eken yorumcular, yöneticiler, taraftarlar ve futbolculardan kurtulmalıyız. İşin garibi; bu nefret kültürünü oluşturanların da futboldaki kalitesizlikten şikayetçi olması. Yarattıkları çirkinliğin farkında bile değiller. Türkiye'de futbola bakış açısı kökten değişmeli, bu da ilk olarak ekranlardan başlamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA