Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Google korsanla mücadelede devrede

Teknoloji devleri Google ve Bing, Birleşik Krallık hükümetiyle anlaşmaya vararak korsan içerik barındıran sitelerin arama sonuçlarında daha az görünmesini sağlamak için harekete geçtiklerini açıkladılar.
Guardian'ın haberine göre; Birleşik Krallık'ta Fikri Mülkiyet Hakları Bürosu'nun öncülük ettiği bu yeni adıma ülkenin Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı da destek veriyor.
Sık sık telif ihlali şikayeti alan siteleri artık Google'da, Bing'de arattığınızda ilk sayfada görünme oranı düşecek.
Birleşik Krallık'ta film, müzik, sanat vs. üretenler için korsana karşı küçük ama önemli bir adım.
Umarım bu adım sadece Birleşik Krallık ile sınırlı kalmaz.
Türkiye dahil tüm dünyada internet üzerinden film, dizi, müzik, futbol vs. yayın yapan dijital platformlar, birbirleriyle rekabeti ikinci plana atıp asıl mücadeleyi korsana karşı verseler, korsanla mücadeleye fazla kaynak ayırsalar; hepsi daha çok kazanacaklar. Asıl rakiplerinin korsan olduğunu unutuyorlar.
Türkiye'de de bu konuda dijital platformlar birleşip Google'ın kapısını çalsalar fena olmaz. 'Bir şey değişmez' demesinler, ilk adımı atmak önemli!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA