Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asıl sömürü futbolda

Cristiano Ronaldo, sadece futboldan yılda 21 milyon Euro kazanıyor. Onu 20 milyon Euro ile Lionel Messi takip ediyor. Neymar 19 milyon Euro, İbrahimovic ise 16 milyon Euro kazanıyor. Yıldız oyuncular, asıl serveti ise yer aldıkları reklam kampanyaları ve sponsorluk anlaşmalarından kazanıyor.
Futbol denince hep Messi ve Ronaldo akla geliyor ama dünyada futboldan yıllık 720 bin doların üzerinde kazananların oranı sadece yüzde 2... 2016 Football Employment Report raporuna göre, dünyada futbolcuların yüzde 74'ü, yılda brüt 48 bin dolardan az kazanıyor.
Bu yüzde 2'nin çoğu da Türkiye'de top koşturuyordur herhalde. Sabri Sarıoğlu bile olamayan yüzbinlerce futbolcu var. Yılda 21 milyon Euro ile 48 bin dolar arasında ışık yılı uzaklığında fark var! Elbette Messi, Ronaldo gibi özel yetenekler büyük paralar kazansın ama yılda 500 bin Euro kazananla bile arada bu kadar büyük fark olmamalı.
Sonra da 'Niye şike var?
Bahislere hile karışıyor' deniyor.
Bu kadar büyük bir adaletsizliğin olduğu ortamda şike yapılmaması komik olurdu zaten.
2016 Football Employment Report'ta; dünyada her dokuz futbolcudan birinin şike teklifi aldığı ve her futbolcunun kariyeri boyunca şike teklifi alma ihtimalinin yüzde 11 olduğu söyleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA