Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

TRT Spor misyonunu kaybetti

Türkiye'ye geçen ay eskrimde ilk Avrupa şampiyonluğunu getiren milli sporcu İbrahim Ahmed Acar, bu kez Bulgaristan'ın Filibe kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Dünya Şampiyonası'nda dünya şampiyonu oldu.
Acar, spor tarihimizin en önemli başarılarından birine imza attı. Çünkü o, tarihimizde eskrimde hiç altın madalya alamadığımız Avrupa ve dünya şampiyonalarında bir ay arayla iki altın madalya kazandı. Ama Acar'ın başarısı spor basınında gerekli ilgiyi görmedi. TRT Spor kanalında bile Acar'ın başarısı hak ettiği değeri bulmadı. Bu büyük başarı, kısa bir haber yerine daha kapsamlı şekilde ele alınmalı, hatta Acar'la ilgili özel bir program yapılmalıydı.
Adı üstünde TRT Spor;
TRT Futbol değil! TRT Spor, eski kimliğinden hızla uzaklaşıyor.
Eskiden sporun birçok dalında yayınlar yapan bir kanaldı ama son dönemde yayınların büyük çoğunluğu futbol ağırlıklı oldu. Zaten özel kanallar futbol ve basketboldan başka bir spora ilgi göstermiyor;
TRT Spor'un futbol kanalı olmasına ne gerek var? TRT Spor'un reytinge mi ihtiyacı var? Bu kanal, halkın vergisiyle yayın yapıyor.
Futbol programları ve yorumcularına ödenen paralarla çok daha nitelikli, amatör sporları destekleyen programlar yapılabilir.
TRT Spor'un misyonu, sporun her dalını ekrana getirmek olmalı.
İbrahim Ahmed Acar, Kaya Çilingiroğlu'ndan daha çok ekrana gelmeyi hak ediyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA