Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yeni eğlencemiz TRT arşivi

Son dönemin en güzel olayı;
TRT'nin 1968 ile 2015 arasındaki tüm arşivini trtarsiv. com'da izlenmeye açmasıydı.
Sosyal medya; TRT arşivinden indirilen birbirinden ilginç, komik, hüzünlü, düşündürücü video'lar ile çalkalanıyor.
Siyasetçilerin tartıştığı açık oturumlar, Orhan Boran, Halit Kıvanç, Haldun Dormen, MFÖ grubunun sunduğu, samimi muhabbetlerin döndüğü, sigara içilen sohbet programları, Cem Karaca'dan Barış Manço'ya, Zeki Müren'e kadar birçok efsanenin katıldığı müzik programları, klipler, Adile Teyze'nin (Naşit) kuzucuklarına okuduğu masallar, 'Perihan Abla'dan 'Bizimkiler'e efsanevi diziler...
Artık yeni trend, TRT Arşiv'de define avına çıkar gibi enteresan programlar bulup sosyal medyada paylaşmak.
TRT'nin haber programlarında da müthiş hazineler gizli...
1978'de TRT'den geldiğini söyleyen kişilerce dolandırılan köylülerin, TRT'ye verdiği ultra naif röportaj mesela... Satrançtaki kuralları modern dans ile öğreten Palet Satranç adlı program... Tüpgaz içen çocuğun anlattıkları...
Bunlar gibi birçok video, paylaşım rekoru kırıyor.
36 yıl önce eroinin undan daha ucuza satıldığı günlerde, Uğur Dündar'ın, üzerinde 2.5 kilogram uyuşturucu bulunan bir masanın önünde eroin satıcısıyla yaptığı nazik röportaj da tam bir efsane... Eskilerin torbacıları bile son derece nazik, efendi insanlarmış.
O eroin kaçakçısı bugün birçok siyasetçiden, sunucudan daha kibar konuşuyordu.
Bazı videolar ise bugün bile siyasi tartışma yaratacak güce sahip. Umarım hiçbir video sonradan sansüre maruz kalmaz.
TRT; dünyada sadece İngiltere ve İsveç gibi birkaç ülkede uygulanan, arşivlerin detaylı olarak tasniflenip reprodüksiyonların internetten kullanıcıya sunulması işiyle güzel bir projeye imza attı.
Bu işte emeği geçen herkesi kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA