Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Takım sayısı neden artmalı?

Süper Lig'de İstanbul'dan beş takımın yer alması, Başakşehir ve Kasımpaşa'nın boş tribünlere oynaması futbolumuzdaki heyecanı azaltıyor. İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa liglerinde 20 takım yer alıyor. Türkiye;
İsviçre ya da İskoçya değil, 81 ili olan büyük bir ülke. 18 takım az. Süper Lig 20 takım olmalı ve bu heyecan tüm ülkeye yayılmalı. Süper Lig'de Doğu Anadolu'dan, Trakya'dan da takımlar olmalı; hep aynı şehirler desteklenmemeli. 2013 yılından beri bunları yazıyorum. 20 takımın mücadele etmesinden hem kulüpler, hem yayıncı kuruluşları hem de taraftarlar karlı çıkar.
Israrla gündemde tuttuğum bu konu nihayet daha çok tartışılır oldu. Süper Lig'in 21 takım olacağı konuşuluyor.
Ancak Yıldırım Demirören, "Takım sayısını artırma kararı alınsa da bu devam eden lige yansımaz, yansırsa UEFA'dan ağır ceza alırız" dedi.
Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılacağı konuşuluyor.
Takım sayısının artırılacağı sezonda küme düşmeyi kaldırmak saçmalık değil mi? Küme düşmeyi hak eden küme düşsün, alt ligden beş takım yükselsin ve Süper Lig 20 takım olsun. 21 takım abartılı bir rakam.
Şimdi bazıları, 'Maç trafiği gereksiz yere artar, çok takım kaliteyi düşürür' diyecektir. Süper Lig zaten 18 takım olduğu için uzun ve gereksiz devre arası tatili uygulanıyor. Takımlar zaten bu uzun arada onlarca gereksiz hazırlık maçı yapıyor. Devre arası kısalır, İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa liglerindeki takvim uygulanırsa hiç sorun kalmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA