Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İslam düşmanlarını yıkan gülüş

Geçtiğimiz cumartesi İngiltere'nin Birmingham şehrinde İslam karşıtlığı ve ırkçı-faşizmin İngiltere'deki en güçlü örgütü İngiliz Savunma Birliği'nin (EDL) bir etkinliği vardı.
Etkinlik sırasında başörtülü bir kadını korumaya çalışan Saffiyah Khan adlı bir kadın, cesur tavrı ve habersizce çekilen bu fotoğrafıyla bir anda İngiliz medyasında fenomen oldu. Olay sonrası BBC'ye konuşan Khan; bir kadının etrafının 25 EDL protestocusu tarafından sarıldığını ve kadının korktuğunu görünce müdahale ettiğini, yaşadığı yerde hoşgörüden böylesine uzak hareketleri görmekten hoşlanmadığını söyledi.

IRKÇILARI ÇÖKERTTİ
Alçakgönüllü tavrıyla dikkatleri çeken Khan, polislerin korku dolu kadını korumak için hiçbir şey yapmadığını, kendisini bir şeyler yapmak zorunda hissettiği için harekete geçtiğini sözlerine ekledi.
Khan, olay anında çekilen fotoğrafının neden bu kadar çok ilgi gördüğünü de anlamadığını söyledi ama fotoğrafta posta koyduğu, öfke dolu bakışlarına gülümseyerek karşılık verdiği adam, EDL lideri Ian Crossland. Polis de zaten başına bir şey gelmesin diye Khan'ın koluna girerek uzaklaştırmak zorunda kalmış.
Khan'ı cesaretinden dolayı kutlamak lazım.
Bu fotoğrafı çeken insan ruhunun gizemli bir anını yakalamış sanki. Khan'ın, EDL liderine tepeden, onu önemsemediğini belli edercesine bakması ve alaycı gülümsemesi resmen ırkçıların ezberini bozmuş.
BBC sunucusu Piers Morgan 'haftanın fotoğrafı' ilan ettiği kare için 'Öfkeli ırkçıya Asyalı kadından neşeli ve küçümseyen bakış' yorumunda bulunmuş.
Khan'ın da dediği gibi gülümsemek, şiddetten çok daha iyi bir önlemdir. Öfkeye karşı gülümsemek ve ırkçılığı küçümsemek, dünyada yükselişe geçen İslamofobiye karşı bir yöntem olarak kullanılmalı. Tabii Khan kadar da cesur olmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA