Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sponsorların ilgisi yok

Muğla'nın Bodrum ilçesinde İlçe Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm yarışları, zemini tarlayı andıran futbol sahasında gerçekleşti. Yüksek atlama yarışmalarında çıta olarak su borusu, minder olarak yaylı yatak kullanıldı.
Minder dışına düşen sporcular yaralanma tehlikesi geçirdi.
Ajanslara düşen haberde yarışmanın adının 3. Turkcell Küçükler Atletizm Yarışmaları olduğu, bir diğer sponsorun da Cheetos olduğu yazıyordu. Ben de böylesine önemli iki büyük markanın sponsor olduğu bir yarışta nasıl böyle bir skandal yaşanır diye yazmış, yazının başlığını da 'Bu işte bir gariplik var' koymuştum.
Hakikaten bir gariplik varmış.
Turkcell'den gelen basın açıklamasında "2020 Olimpiyatlarında Türk sporunun başarı elde edebilmesi için Turkcell, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun ana sponsoru olmuştur. Turkcell olarak Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yarış takviminde olan ve adımızı verdiğimiz organizasyonlar mevcuttur.
Ancak, yazınızda bahsi geçen yarışta Turkcell'in ne isim, ne de organizasyonel bir sponsorluğu bulunmamaktadır." bilgisi yer alıyordu.
PepsiCo Türkiye'nin yaptığı basın açıklamasında ise özetle; çocuklara yönelik 'Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı' projesinde Cheetos'un sponsorluğunun İstanbul'un tüm ilçeleri ve Anadolu'da sekiz şehirdeki etkinliği kapsadığını ama Bodrum'daki atletizm organizasyonun Cheetos tarafından sponsorluğu yapılan bir etkinlik olmadığı belirtiliyordu.
Özetle iki marka da medyaya yansıyan haberde sponsorlarla ilgili bilgi hatalarının olduğu, sponsorların yaşananlarla alakalarının olmadığını açıkça belirtiyor.
Şimdi top Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmada!
Türkiye'de sporun gelişmesinde büyük altyapı yatırımları gerçekleştirilirken, habere konu olan yarışmada nasıl böyle skandallar yaşanır; bunun sorumluları ortaya çıkmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA