Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu çeşme para basıyor

Roma'ya gidip Trevi Çeşmesi'ne (Aşk Çeşmesi) para atmayan yoktur herhalde. İnanışa göre; bu çeşmeye para atan gerçek aşkı bulurmuş ve Roma'ya tekrar gelirmiş. Turistler bunun gibi birçok dilekte bulunarak çeşmeyi para yağmuruna tutar ve her gece görevliler o bozuk paraları toplar.
İtalyan yetkililer, geçtiğimiz yıl çeşmeden 1 milyon 400 bin Euro toplandığını açıkladı.
Çeşme değil, para makinesi mübarek.

Çeşmeden toplanan paraların yüzde 27'si İtalya'nın yardıma muhtaçlar için açılan ilk bedava süpermarketine, yüzde 32'si sosyal hizmetlere, yüzde 8'i aşevlerine, yüzde 31'i ise evsizlere barınma imkanı sağlanan merkezlere aktarılıyor.
Birçok ülkede buna benzer para toplanan sembolik yerler var. Keşke Türkiye'de de bir çeşme dünyaca popüler olsa ama çeşmeden sonra film de çekilmesi gerekiyor. Audrey Hepburn ve Gregory Peck'in başrollerini paylaştıkları 'Roma Tatili', Federico Fellini'nin 'La Dolce Vita'sı, Roberto Rossellini'nin 'Roma Açık Şehir'i filmleri olmasa; Roma ve Trevi Çeşmesi bu kadar meşhur olur muydu? Her şey zincirleme ilerliyor, turizm sadece otel dikmekle olmuyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA