Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ramazan’ın bereketini paylaşalım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya A.Ş.'nin önceki gün Miniatürk'te düzenlediği iftar yemeğine katıldım. Ramazan'ın bir güzelliği de dostlarla iftar sofralarında buluşmak; medyadan arkadaşlarla bol bol sohbet ettik.
Sade, mütevazı bir Ramazan sofrası kurulmuştu, bu çok hoşuma gitti. Aşırıya kaçmak Ramazan'ın ruhuna ters düşüyor.
İBB Medya A.Ş. Genel Müdürü Yunus Göksu, yemek sonrası yaptığı konuşmada Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ruhundan bahsederken "Şu anda Somali'de yardıma muhtaç kardeşlerimize buradan bir hurma gönderebilirsiniz" diyerek masalardaki broşürleri gösterdi. Sadakataşı Derneği'nin hazırladığı broşürlerde 'Açılmayan oruçlar var! Açlıktan, yokluktan tutulamayan oruçlar var. Oruca niyetlenmek; açlıkla, kuraklıkla, savaşlarla sınananlara ulaşmaya gayret etmektir' diye yazıyordu.
Baktım, birçok davetli cep telefonunu çıkarıp broşürde yazan numaraya mesajla yardımda bulunmaya başladı. Teknoloji sayesinde artık bağış yapmak, yardımda bulunmak çok kolay.
Yeter ki paylaşmayı hatırlayalım.
Sadakataşı Derneği; Afganistan'dan Somali'ye, Suriye'den Türkiye'ye birçok ülkeye yardım götürüyor. Cepten 2989'a mesajla 'İFTAR' yazıp 5 lira, 'KUMANYA' yazıp 85 lira, 'BAYRAMLIK' yazıp 100 lira ya da 0216 614 04 61 no'lu telefonu arayıp gönlünüzden ne koparsa bağışta bulunabilirsiniz.
Özel ya da kamu kurumları, düzenledikleri iftar yemeklerinde tıpkı Yunus Göksu gibi yardım organizasyonları düzenleyerek Ramazan sofralarını yardım şölenine dönüştürmeli.
Sadakataşı gibi başka dernekler de var; yardımlarımızla iftar sofraları kuralım, Ramazan ayının bereketini paylaşalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA