Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İşi, şampiyon yapmak

Süper Lig'e yükselen Göztepe'de forma giyen Murat Akın, 2008-2017 yılları arasında yedi farklı formayla sekiz kez bu başarıyı elde ederek tarihe geçti.
Bugüne kadar TFF 1. Lig'de oynadığı her takımla Süper Lig'e yükselme başarısını gösteren Akın; 2009'da Kasımpaşa, 2010'da Ordu, 2012'de Kasımpaşa, 2013'te Konya, 2014'te İstanbul BŞB, 2015'te Kayseri, 2016'da Karabük ve 2017'de Göztepe ile şampiyonluk sevinci yaşadı.
Akın, Süper Lig hayali kuran takımlar için adeta 'totem' vazifesi görüyor. Onu kadrosuna katan şampiyon oluyor.
Zaten arkadaşları da Akın'a 'Bay şampiyon', 'Cinli' ya da 'Perili' diyormuş.
Futbol tarihine geçecek, enteresan bir durum. Herkesin merak ettiği soru ise şu: Akın neden şampiyonluğuna büyük katkıda bulunduğu takımlarla ya da başka bir takımla Süper Lig'de oynamıyor? Bu sorunun yanıtı da Türk futbolundaki çarpık düzende gizli.
Akın, bir röportajında bu soruya şu yanıtı verdi: "Süper Lig'de oynamak istiyorum, kim istemez ki! Oynayanların benden çok farkı veya çok artısı da olduğunu düşünmüyorum.
Bugüne kadar nasip olmadı. Bunun da sebebi, ülkemizdeki yabancı futbolcu hayranlığı diyebilirim." İşte Anadolu takımlarındaki yabancı hayranlığına güzel bir örnek. Hâlâ Süper Lig'de 14 yabancı oynatma hakkını savunanlar var; onları anlamak mümkün değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA