Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arda, İlber Hoca’nın gözüne nasıl girdi?

Ünlü tarihçi Prof. İlber Ortaylı'nın CNN Türk'te katıldığı programda, Arda Turan'a sahip çıkması sürpriz bir gelişmeydi ve sosyal medyanın gündemine oturdu. Ortaylı, "Arda tanıdığım futbolcular içinde en cahili değil" diyerek şunları söyledi:
"Arda ilgileniyor.
Belirli şeylere ilgisi var. Oturuyor, dinliyor, okuyor filan.
Ne için kavga edildi bilmiyorum. Öteki taraf ne kadar melek, onu da bilmiyorum. Kitle halinde saldırıyı doğru bulmuyorum. Bu mahalle psikolojisidir. İkincisi, bu artık beynelmilel bir futbolcu.
Fatih Terim üstada son derece saygım var ama birine 'Milli Takım'dan pılını pırtını topla, git' dersen o da istifa eder." Arda'nın yaptıklarının savunulacak bir tarafı yok, elbette eleştirilecek ama Ortaylı'nın dediği gibi de kitle halinde Arda'yı defterden silmek doğru değil. Hatasını kabul eden, özür dileyen, bir daha Milli Takım'ın huzurunu bozmayacak kıvama gelen, formda bir Arda'yı kim kabul etmez ki! Herkes ikinci bir şansı hak eder.

TARİHE MERAKLI

Sahi Ortaylı neden Arda'ya sahip çıktı? Biri "Futbolla çok derin ilgilenmiyorum" diyen ünlü tarihçi, diğeri ise Barcelona'da oynayan futbolcu...
Bu köşeyi takip edenler belki hatırlayacaklardır; geçtiğimiz yıl 'Arda'nın kitapları' başlıklı yazımda Arda'nın tarihe olan merakından bahsetmiştim.
Arda'nın Türkiye'den siparişini verdiği kitapları toplayan kariyer danışmanı Okan Can Yantır, Twitter'dan 'Kaptan çayı demle; siparişlerin hazır, yola çıktı' diye yazmış ve Arda'nın sipariş ettiği 12 kitabın kapaklarını paylaşmıştı.
Arda'nın sipariş ettiği yerliyabancı kitaplar arasında beş tarih kitabı vardı. Biri ünlü Türk ve Müslüman bilim adamlarını anlatan 'Işık Doğudan Yükselir', diğeri rahmetli hocaların hocası Halil İnalcık'ın 'Doğu Batı-Makaleler I' adlı kitabıydı. Diğer üç kitap ise İlber Ortaylı'nın imzasını taşıyordu;
'Türklerin Tarihi', 'Tarihimiz ve Biz', 'İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı'.
Muhtemelen İlber Hoca, Arda'nın kitaplarını okuduğunu duymuştur. Boşuna Arda için 'Dinliyor, okuyor, ilgili bir çocuk' demiyor.
Arda tam dibe vurmuşken; hiç beklemediği birinden, İlber Ortaylı'dan destek geleceğini tahmin edebilir miydi? Klişe olacak ama, işte kitap okumanın faydası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA