Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kıdem tazminatı caiz midir?

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Beyaz TV'de katıldığı bir programda kıdem tazminatının caiz olmadığını söyledi. Programda, bir izleyiciden gelen 'İşten çıkarılınca kıdem tazminatı almak caiz midir?' şeklindeki soru üzerine Cübbeli, şu cevabı verdi: "Caiz değil çünkü, kıdem tazminatı hakkı değil, maaşını almış. Kendi çıksa alamıyor, adam çıkarırsa alıyor. Hakkı olsa, kendi çıksa da alması lazım. Demek ki hakkı değil." Maşallah hoca; politika, psikoloji, hukuk, iktisata kadar her konuda kendini uzman sanıyor. Ciddiye alınacak bir açıklama değil ama başta Cübbeli'nin müritleri olmak üzere, ciddiye alacaklar elbette olacaktır.
Asıl üzücü olan; garibanın hakkını savunması gereken bir din adamının, alın teriyle çalışan, vergisini ödeye insanların en doğal hakkı olan kıdem tazminatı için 'Caiz değildir' demesi. En kral kapitalist bile böyle bir açıklama yapmaktan korkar ve utanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA