Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tık tarlaları

Tayland'da bir 'tık tarlası'na düzenlenen operasyonda tam 347 bin 200 SIM kart ele geçirildi ve üç Çinli tutuklandı.
'Tık tarlası' nedir diyenler olabilir.
Hani Twitter'da, Instagram'da, Facebook'ta takipçi, beğeni satışları yapılıyor, internette birçok site üzerinden ürün, kişi, şirket vs. için tık artırma ve beğeni hizmeti sunularak popülerite artırılıyor ya... İşte o işlerin yapıldığı yerlere 'tık tarlası' deniyor.
Bizde de 'tık tarlaları' var ama Uzak Doğu'dakiler uçmuş. Bazı tarlalarda bu iş için 10 bin telefon, laptop, tablet kullanılıyor.
İnternet ve sosyal medya manüpilasyonu yapılan, büyük paraların kazanıldığı bu 'tık tarlaları'nda genelde gençler, çocuklar çalıştırılıyor.
Yaptıkları iş ise gün boyu cepten, tabletten sürekli tuşa basmak, beğeni yorumları yazmak vs.
Sonra da internet, sosyal medya patladı, reklam verenler sosyal medyayı tercih ediyor diye haberler çıkıyor. İnternet sitelerine, sosyal medyaya reklam yatırımı yapanlar, sosyal medyada popüler olan ürün ve kişilere yatırım yapanlar iyi araştırma yapsınlar. Tık tarlalarının manüpilasyonunda paralarını batırmasınlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA