Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yok böyle komik savunma

SABAH'tan Emir Somer'in haberine göre oyuncu Tuba Büyüküstün ile fotoğraflarını çeken gazetecilerden, tabanca zoruyla makinelerini aldırmaya çalıştığı iddia edilen ve tutuklanan Umut Evirgen'in korumaları ifadelerinde şöyle demiş: "Son dönemlerde terör saldırıları olduğu için şüphelendik ve araçla takip ettik." Hadi terörist diye peşlerine düştünüz, "Biz gazeteciyiz" diyen muhabirlere niye silah çekip zorla fotoğraf makinelerini alıp fotoğraflarını sildiniz? Yok böyle komik bir savunma!
Evirgen'in düştüğü durum ise ibretlik. Sen ünlülerin gittiği mekanların işletmeciliğini yap; Tuba Büyüküstün ile birlikte fotoğrafın çekildi diye nitelikli yağmanın azmettiricisi olarak suçlan! Evirgen, neden böyle aptalca bir reaksiyon gösterdi ki? 'Ne de olsa magazin muhabiri bunlar; alırsın elinden kameraları, bu arada hatuna da havamı atarım' diye mi düşündü acaba? Nitelikli yağma suçunun cezası 10 yıldan 15 yıla kadar hapis. Kamuya açık alanda görevini yapan gazeteciyi engellemek bile suçtur diye hep yazdık. Umarım bu olay özellikle ünlülere ders olur. Peki, Evirgen hapis cezası yer mi? Bu sorunun yanıtı; Takvim gazetesinin muhabiri Aydın Hamza ile Hürriyet Gazetesi muhabiri İsmail Bayrak'ın şikayetlerinden vazgeçip vazgeçmemelerine bağlı. Elbette araya birileri girecek, gazeteciler ikna edilmeye çalışılacak! Bu noktada Hamza ve Bayrak'ın kararı çok önemli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA