Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘17 asist yaptı da hepsi gol mü oldu?’

Galatasaraylılar 'Wesley Sneijder gitsin mi, gitmesin mi?' diye ikiye bölünmüş durumda.
Sneijder'in performansı çok eleştiriliyor ama geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 15 asist ile en fazla asist yapan futbolcu oldu. Adamın ölüsü bile 15 asist yapıyor, beş gol atıyor. Üstelik bu rakamlara sadece 28 lig maçında ulaşmış. Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, takımda hakimiyetini kurmak için Sneijder'i harcamaya çalışmasaydı, Hollandalı futbolcunun gol ve asist ortalaması daha fazla olabilirdi.
Peki, rakamlar ortadayken Sneijder bu sezon kötü oynadı algısı nasıl oluşuyor?
Geçtiğimiz günlerde a Spor'a konuk olan Gökmen Özdenak;
Sneijder'i gönderilmesi gerektiğini söyleyip yerin dibine sokarken, sunucu, Sneijder'in kupa maçlarını da hesaba katarak "Ama 17 asist yaptı" dedi. Özdenak da "Sneijder bu sezon 17 asist yaptı da hepsi gol mü olmuş?" diyerek karşılık verdi. Futbolda gol olan pasın asist sayıldığını bilmeyen birinin bile 'ünlü yorumcu' sayıldığı bir ülkede, bir futbolcu asist kralı olsa bile işe yaramaz ilan edilir, futbol gelişmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA