Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Tarkan laf değil, icraat lazım!

Hande Yener magazin gündeminde kalmayı en iyi bilen şarkıcılardan. Gündemde olan ne varsa çok iyi polemik malzemesine dönüştürüyor.
Örneğin şu an magazinin gündeminde Tarkan var.
Hande de, Tarkan'a laf çakarak haber oldu. Tavsiye etmesek de aslında bu da bir başarı öyküsü!
Muhabirin "Tarkan'ı rakip olarak görüyor musunuz?" sorusuna Hande Yener şu yanıtı vermiş:
"Tarkan'cığım kusura bakma!
12 milyonluk reklamla bu kadar albümü satıyor. Aynı şartlarda yarışmadığımız için kendime rakip olarak görmüyorum.
'Ben Tarkan'ım, ihtiyacım yok' diyebilirdi. 12 milyonluk reklam harcaması yerine zeytin ağaçlarından bir orman yapabilirdi. Hani dedi ya; 'Zeytinlerimize dokunmayın.' 'Ben istemiyorum reklam bütçesi' deseydi de orman yaptırsaydı.
Öyle demekle olmuyor; icraat da yapmak gerekir. Bana verilseydi 12 milyon bütçe, gerçekten bunu reklama harcatmazdım."

KAHRAMAN OLUYORLAR
Bu açıklama, klasik Tarkan'la gündeme gelme çabası gibi görünüyor. Hande'nin Tarkan'ı kendine rakip olarak görmemesi, "12 milyon verilse reklama harcamazdım" demesi bence büyük gaflar. Her şarkıcının bir kategorisi var. Tarkan 12 trilyon harcıyorsa, Madonna 50 mil yon harcıyordur. Yani ne kadar star olsa da, Tarkan'ın da reklama ihtiyacı var; bunu tartışmak bile hata.
Öte yandan Yener;
'12 milyonluk reklam harcaması yerine zeytin ağaçlarından bir orman yapabilirdi' diyerek topu 90'a takmış.
Hande haklı; öyle 'Zeytinlerimize dokunmayın' demekle olmuyor, icraat da yapmak, eyleme geçmek gerekiyor.
Ne yazık ki, burası Türkiye, birçok sanatçı; ister siyasi olsun, isterse sanat, çevre mevzuları, hayvan ve doğa hakları vs. olsun; bir Tweet atınca anında kahraman ilan ediliyor. Örneğin; betonlaşmaya karşı çıkarlar ama fırsatını bulunca oturdukları eve hemen kaçak bir alan inşa ederler.
Hangi sanatçıya sorsanız çevrecidir, doğa dostudur ama hepsi en çok benzin yakan ciplere biner. En basit örnek; ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio da çevreci ama doğa dostu elektrikli, çevreye az zehirli gaz saçan araçlara biniyor, belgeseller çekiyor.
Ya da bizim oyuncular 'Beyoğlu Sineması kapatılmasın' der ama bir kere olsun o sinemada film izlemez. Robert de Niro dünya sinemasına Tribeca Film Festivali'ni kazandırdı.
Örnekleri çoğaltmak mümkün. Özetle Hande; her ne kadar Tarkan'la gündeme gelmeye çalışsa da zeytin ağacı eleştirisinde haklı.
Tarkan önce zeytin ağacı dikmeli.
Biz normal vatandaşlar da; bir sanatçı, toplumsal ya da çevresel bir sorunla ilgili sosyal medyada duyar kastığında onu göklere çıkarmadan önce sanatçıdan icraat beklemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA