Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Anladın sen onu!

TÜRKSAT üzerinden yayın yapıp çakma bal, cinsellik ilaçları, zayıflama hapları vs. pazarlayan birçok TV kanalı var. Bu kanallar genelde Kemal Sunal filmleri yayınlayıp araya çakma ürün tanıtan reklamlar koyuyorlar.
Reklamlar basit ama eğitimsiz ya da yaşlı insanları kandıracak kadar ikna edici.
RTÜK bu kanallara savaş açmış; TÜRKSAT üzerinden çakma ürün pazarlayan, halkı kandıran birçok TV kanalı listeder çıkarılmıştı.
Geçtiğimiz günlerde TÜRKSAT kanallarında gezinirken yine çakma ürün satan TV kanallarıyla karşılaştım. Şimdi yöntem değiştirmişler; ürünlerini dolaylı yoldan anlatarak pazarlıyorlar. Yeni yönetmelikte yasal boşluklar buldular herhalde.
Örneğin şöyle bir reklama rastladım: Ekranda araba yarışları, gladyatör savaşları, hızla giden tren görüntüleri eşliğinde 'Arabada performans isteyenler, motordan anlayanlar bilir! Tribünler bir daha vur diyecek! Kişnetmek istiyorsanız hemen arayın!
Atın üstünde çok kalmak isteyenler!
Anladın sen onu; ara, senin ilacın bizde' diye duyurular yapılıyordu.
Evet, ne yazık ki ne satmak istediğinizi anladık! Türkler de çare tükenmez.
Çok komik benzetmeler yaparak belki de daha etkileyici reklam yapıyorlar ve yasaya da takılmıyorlar.
Ama yaşanan tam bir rezalet, evde çoluk çocuk TV izlerken milyonlarca insan bu rezil reklamlarla karşılaşıyor. Yok mu bu rezaletin kesin bir çözümü?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA