Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sıcağın nedeni yüksek binalar

Meteoroloji, İstanbul'da hava sıcaklığını 30-32-34 vs. açıklıyor ama bir de hissedilen sıcaklık var. Özellikle şehrin merkez ilçelerinde sıcaktan kavruluyor İstanbul halkı.
Bunun nedeni ise yüksek binalar. Türkiye gazetesinden Damla Peker'e konuşan TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, yüksek yapılardaki cam kaplamaların güneş ışıklarını yansıtarak çevresinde ısı artışını etkilediğini söyledi. Hava sıcaklığının 38 derece olduğu bir günde hissedilen sıcaklığın nemle birlikte 48 derecelere ulaştığını belirten Köse, "Yüksek binaların rüzgar yönüne göre yapılması önemli. Eğer, şehrin rüzgar koridorlarını engellerseniz, bu sıkıntılar yaşanacaktır" diyor. Bunlar çoğumuzun bildiği gerçekler; önemli olan bundan sonra ne olacağı. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yatay mimariyi ön plana çıkaran 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği' bir an önce uygulamaya geçirilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA